7 autohuurtips voor je volgende roadtrip

Een huurauto is eigenlijk onmisbaar tijdens je vakantie. Zeg nou zelf, wat is er fijner dan tijdens je vakantie op je gemak langs alle leuke plekken te rijden, te lunchen op dat mooie plekje dat je per toeval ontdekt en op dat mooie strandje te blijven hangen tot de zon ondergaat? We vroegen autohuurexpert Sunny Cars om een aantal tips zodat jij het meeste uit je volgende roadtrip haalt!
Land: Algemeen

1. Vergeet je creditcard niet

Wanneer je een auto huurt moet je borg betalen en daarvoor is vrijwel altijd een creditcard op bestuurdersnaam verplicht. Zonder creditcard krijg je de huurauto niet mee. Maar ook je rijbewijs is essentieel bij het ophalen van je huurauto. Zorg dus áltijd dat je zowel je rijbewijs als je creditcard bij je hebt om gedoe te voorkomen. Check, check, dubbelcheck! Heb je geen creditcard? Bij Sunny Cars kun je een Geen Waarborg service reserveren. Handig!

2. Maak slim gebruik van de 24-uursregel

Eén huurdag is in de wereld van autohuur altijd 24 uur. Hoe dat precies zit? Reserveer je van 13:00 uur tot 13:00 uur de volgende dag, dan betaal je één huurdag. Maar huur je de auto tot 15:00 uur, dan betaal je een volledige huurdag extra, ook al huur je de auto maar twee uurtjes langer! Met die 24-uursregel kun je dus het maximale uit je autohuur halen.

3. Een extra bestuurder is altijd handig

Soms is het fijn om het autorijden af te wisselen met je reisgenoot. Zo kun je onderweg even achterover leunen en genieten van het uitzicht! Let bij het reserveren daarom op of een extra bestuurder bij de huursom is inbegrepen óf dat je een extra bestuurder kan toevoegen aan je reservering. Belangrijk is wel dat deze persoon zich laat registreren op het huurcontract en deze ook ondertekent zodat alle bestuurders verzekerd zijn.

4. Zorg dat je weet waarvoor je tekent

Als je de huurauto ophaalt, moet je eerst het lokale huurcontract ondertekenen. Maar neem dat huurcontract wel door en zorg dat je er zeker van bent dat je niet tekent voor een (onnodige) verzekering. Soms willen baliemedewerkers je maar al te graag iets extra’s verkopen. Let dus goed op vóórdat je je handtekening zet! Het prettigst is om al bij het reserveren te kiezen voor een all-in formule zoals Sunny Cars aanbiedt. Dan weet je namelijk zeker weet dat je ter plaatse ‘’nee’’ kunt zeggen.

5. Sla de wachtrij over

In het hoogseizoen kunnen de wachtrijen bij de autohuurbalies flink oplopen. Wil je niet in de wachtrij belanden maar extra snel geholpen worden aan de balie? Kies dan voor de Fastlane service. Daarmee mag je de wachtrij overslaan en kun je sneller in je huurauto de vakantie tegemoet rijden.

6. Haal je huurauto contactloos op

Met de Contactloos Ophalen service van Sunny Cars haal je je autosleutel en het lokale huurcontract op zonder tussenkomst van een baliemedewerker. Je checkt voor vertrek online in en regelt de formaliteiten op de bestemming bij een automaat of met je smartphone. Eenmaal je sleutels en huurcontract op zak, is het tijd om te genieten van de zorgeloze en onbeperkte kilometers.

7. Reserveer op tijd

Vaak wordt de huurauto pas kort voor vertrek gereserveerd. Toch is het slim om je huurauto meteen vast te leggen zodra je vakantieplannen bekend zijn. Als gevolg van de coronacrisis zijn er op veel populaire autohuurbestemmingen namelijk fors minder huurauto’s beschikbaar. Wanneer je er vroeg bij bent is er nog volop beschikbaarheid en zijn ook de prijzen nog aantrekkelijk. Boek je lastminute, dan is de kans groot dat je veel meer betaalt of dat er zelfs helemaal geen aanbod meer. Om flexibel tot het laatste moment te blijven geeft Sunny Cars bij elke reservering de Flexservice cadeau. Je kunt daarmee tot 1 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren.

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Sunny Cars

Op de blog van Sunny Cars vind je nog veel meer autohuurtips. Reserveer je je huurauto bij Sunny Cars, dan weet je zeker dat je volledig zorgeloos huurt. In de all-in formule zijn standaard alle verzekeringen inbegrepen, net als de terugbetaling van het eigen risico en de dekking van glas-banden-bodem-dakschade. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van die mooie, ongelimiteerde kilometers! Kijk voor het aanbod op www.sunnycars.nl
Sunny Cars logo

Andere interessante artikelen

Prachtige duurzame verblijven over de hele wereld

Prachtige duurzame verblijven over de hele wereld

Wij staan in de startblokken om de mooiste plekjes ter wereld opnieuw te ontdekken. De kans dat wij dit steeds bewuster en duurzamer willen doen, is groot blijkt uit recentelijk onderzoek van Booking.com onder ruim 29.000 respondenten wereldwijd. Zo geeft 33% van de...

Freestyle cruising

Freestyle cruising

Lekker je eigen ding doen, droombestemmingen bezoeken en elke dag heerlijk uit eten. En dan ook nog luieren bij het zwembad, naar een Broadway-musical en lasergamen. Teveel voor één vakantie? Niet bij Norwegian Cruise Line. Deze rederij is specialist in vakanties voor...

Varen op het grootste cruiseschip ter wereld

Varen op het grootste cruiseschip ter wereld

“Als ik zeg: het schip waarmee ik op vakantie ga, is 362 meter lang. Dan begrijp je vast dat het groot is, maar hoe omvangrijk is het nou echt? Ik ben als vrachtwagenchauffeur veel onderweg en kom op de snelweg elke honderd meter een hectometerpaaltje tegen. Dan moet...