Al elf keer geweest

Simone is, net als al haar collega’s bij Travelhome, reiziger in hart en nieren. Met een grote passie voor camperreizen naar Amerika in het bijzonder. Na de eerste kennismaking met het land, inmiddels zestien jaar geleden, werd ze verliefd op de mooie natuurparken, de gigantische wereldsteden en de bijzondere mensen. Haar favoriete reis? De combinatie city trip New York met een camperreis door Zuidwest-Amerika.
“Ga je alweer naar Amerika? Er zijn ook nog andere bestemmingen, hoor!”. Dat heb ik vanuit mijn omgeving al zo vaak gehoord. Maar er is iets aan dit land wat mij blijft trekken. Heel gek, maar het voelt inmiddels, na elf reizen, een klein beetje als thuis. Het land is zo groot en er zijn zo veel totaal verschillende landschappen, ik raak er niet uitgekeken.

Hello New York

Mijn reis begint met een stadsbezoek aan de stad der steden: New York City. Direct als ik in de yellow cab Manhattan inrijd, voel ik: hier gebeurt het allemaal. Het is een stad die nooit stilstaat. Het is er altijd druk met gehaaste zakenmensen, fashionista’s, toeristen vanuit de hele wereld, loeiende sirenes, claxonnerende taxi’s, razende metro’s, immense neonreclameborden, flagshipstores, hippe restaurants, rooftopbars op torenhoge wolkenkrabbers… Een compleet andere wereld. Ik verblijf er drie nachten en het programma is helemaal aan mezelf. Na aankomst fris ik mezelf op in mijn hotel en loop ik wat rond op Times Square en Fifth Avenue. Op een van de grote grasvelden van Central Park laat ik de drukte op mij inwerken. De volgende dagen bekijk ik natuurlijk het Vrijheidsbeeld, wandel ik over Wall Street, bezoek ik het 9/11 Museum en het One World Trade Center. In de avond bewonder ik het uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building. In de supergezellige wijk Soho kan ik heerlijk winkelen. Mijn favoriete wijk is Greenwich Village. Hier vind je nét wat apartere boetiekjes en gezellige kleine restaurants. Tijd voor het volgende avontuur!

Wereld aan mijn wielen

Ik vlieg naar de andere kant van Amerika en land in het flamboyante San Francisco. Een stad waar de inwoners ruimdenkend zijn en waar mensen uit veel verschillende culturen samenleven. Ik fiets over de Golden Gate Bridge, bezoek het wereldberoemde Alcatraz, maak een ritje met de Cable Car en waan me even in China in het gigantische Chinatown. Als ik de volgende dag met de camper wegrijd, ligt de wereld aan mijn wielen. Er is, vind ik, geen betere manier om het zuidwesten van Amerika te bewonderen dan per camper. Het geeft je de vrijheid om te gaan waar jij dat wilt, wanneer jij dat wilt. Geen ontbijt in drukke hotellobby’s, maar buiten midden in de natuur en met de ochtendzon op mijn gezicht. Geen standaard hotelkamers, maar overnachten op de mooiste plekjes in de natuurparken. Geen avonden op het hotelbed televisie kijken, maar heerlijk buiten zitten bij een zelfgemaakt kampvuur. Geen gesjouw met koffers, maar mijn kledingkast opentrekken en alles bij de hand hebben. Geen gezoek naar openbare toiletten overdag, maar gebruikmaken van het eigen toilet in de camper. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Langs de ruige kust

Tijdens de camperrondreis bepaal ik zelf de route. Wat vaststaat, is dat ik de camper ophaal en negentien dagen later ook weer inlever in San Francisco. De tijd daartussenin besteed ik genietend van elk moment in de indrukwekkende natuurparken en overweldigende steden. Ik rijd als eerste zuidelijk over de beroemde Highway One. Deze weg kronkelt langs de ruige kust. Onderweg passeer ik prachtige stranden, geweldige uitkijkpunten en gezellige dorpjes. Totdat de weg breder wordt en verandert in drukke vijfbaans snelwegen. Ik kom aan in Los Angeles, de stad van de sterren. In de verte zie ik het Hollywood sign, terwijl ik over de Walk of Fame wandel. Al rijdend door de straten van Beverly Hills (waar ook een aantal sterren wonen) zie ik de mooiste huizen, met gigantische oprijlanen en perfect gemanicuurde tuinen. Alle indrukken laat ik van me afglijden tijdens een strandwandeling langs de beroemde stranden van Santa Monica en Venice Beach.

Natuur in de overtreffende trap

Landinwaarts vervolg ik mijn reis richting de Grand Canyon. Er is met geen woord te beschrijven hoe die eerste aanblik op de Canyon voelt. Je kent de uitzichten van televisie en van foto’s, maar in het echt is het nog honderd keer mooier. In het dorpje Page ligt Antelope Canyon. Met een Navajogids loop ik erdoorheen. Het is net of ik in een ansichtkaart ben beland. Alle foto’s die ik hier maak, kunnen worden ingelijst als een schilderij. Als kers op de taart is er Horseshoe Bend. Na een stukje omhoog wandelen sta ik versteld van het mooie uitzicht over de rivier, die in een hoefijzervorm door de rode rotsen loopt. Nóg meer mooie uitzichten vind ik in Bryce Canyon National Park. De hoeveelheid oranjerode rotspilaren is overweldigend. Wie van wandelen houdt, kan zijn hart ophalen in Zion National Park, een (relatief) klein stukje verderop. Er zijn schitterende wandelingen die variëren van tien minuten tot een hele dag en alles ertussenin. Bij het Vistor Center helpen ze je graag kiezen. Ik kampeer tussen rode rotswanden, die aan alle kanten boven mij uittorenen, met om me heen veel groen. Als je geluk hebt, sta je direct aan de Virgin River. Dit is natuur in de overtreffende trap.

Overweldigend Las Vegas

Las Vegas! Je houdt ervan óf je hebt er een hekel aan. Een ding is zeker: je hebt nog nooit eerder zoiets gezien. Ik loop over de Strip en word overweldigd door de vele flikkerende neonreclame, fonteinenshows en natuurlijk de wereldberoemde themahotels. Vooral het Venetian Hotel maakt een diepe indruk. Venetiaanse gondels varen door heuse grachten, pleinen en straten zijn nagebouwd, compleet met Italiaanse winkels en terrasjes. En dat op de eerste verdieping van het hotel. Zo struin ik even door de straten van Parijs en New York, bezoek ik een piramide en ga ik terug in de tijd van de Romeinen en Julias Ceasar. Only in Vegas!

Terug naar de basis

Yosemite National Park is een natuurpark waar je ‘u’ tegen zegt. Een plek die mijn hart heeft gestolen. De steile granieten rotswanden, denderende watervallen, groene valleien en diepe wouden komen echt binnen. Ik kampeer er op een idyllische plek, midden in het bos. ’s Avonds komt het enige licht van de kampvuurtjes van de kampeerders om mij heen. Een bijzondere ervaring. Terug in San Francisco neem ik afscheid van ‘mijn’ camper (want zo voelt het inmiddels!) en vlieg ik later die dag weer terug naar Nederland. Mijn camera gevuld met prachtige foto’s en mijn hoofd gevuld met honderden bijzondere herinneringen.”

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Travelhome

De stop in New York geeft de reis nét dat beetje extra, terwijl je jezelf de kosten van het vliegticket (als je een losse stedentrip zou maken) bespaart! Ook onderbreek je op deze manier de lange vlucht naar San Francisco. Met deze city trip naar het iconische New York en camperreis door het waanzinnig mooie en veelzijdige Zuidwest-Amerika streep je in één keer twee reizen van je bucketlist! Meer weten? Bekijk deze én andere camperreizen naar Amerika op www.travelhome.nl

travelhome logo

Andere interessante artikelen

Hit the road

Hit the road

Het is een bekend rondje West-Amerika: San Francisco, Yosemite, Las Vegas, Zion, Bryce Canyon, Arches, Monument Valley, Grand Canyon, Los Angeles en weer terug naar San Francisco. Een perfecte mix van natuur en bewoonde wereld en een geweldige bestemming voor een...

The Lonestar State

The Lonestar State

Tijdens roadtrips door de Verenigde Staten wordt Texas nog weleens overgeslagen. Ten onrechte, want The Lone Star State is een verrassend mooie staat met veel prachtige natuurgebieden, een boeiende historie en bruisende muzieksteden. En uitgestrekte ranches...

Way down in the Deep South

Way down in the Deep South

Muziekliefhebbers halen hun hart op in het broeierige diepe zuiden van Amerika. Ontdek jazz, blues en country in muzieksteden als Nashville en New Orleans of trek de natuur in en beleef de mysterieuze Smoky Mountains. Je leest het allemaal in deze top vijf...