Chillen op de Antillen

Het was natuurlijk nooit een straf om de Caribische zon op te zoeken, maar momenteel is een strandvakantie op de Antillen éxtra welkom. Curaçao stond bovenaan ons lijstje, dus streken we neer in Blue Bay om op te laden voor het komende jaar…

Niks meer aan doen

Hier komen we voor: het witte zandstrand. Meer vragen we niet. Of misschien nog een azuurblauwe zee, wat wuivende palmbomen en een cocktail in de hand, maar dat is het dan ook wel. Blauwbaai, aan de westkust van Curaçao, staat terecht genoemd in alle ‘mooiste stranden van het eiland’ lijstjes, dus hier zit je goed voor een ultieme stranddag, inclusief voorzieningen om optimaal te ontspannen. Er is een restaurant en bar en wie ontspant door juist heel actief te zijn, kan hier kiezen uit verschillende watersporten, zoals zeilen en kajakken.

Van casual tot culinair

Wanneer je van paradijselijke stranden trek krijgt, kun je direct plaatsnemen in de Blend Beach Bar. Lunch of dineer hier met een prachtig uitzicht over de Blauwbaai. Vanuit de ruime, onlangs gerenoveerde bar wordt het menu geserveerd aan tafel of – waarom ook niet – aan je strandbed. Een andere optie is het oude landhuis Blauw, midden in het resort. Hier lunch of dineer je bij Lemongrass met uitzicht over de golfbaan. Een mooi begin vóór een rondje golf of als ‘19e hole’.

En er is nog meer lekkers in aantocht! In 2022 openen Jonnie en Thérèse Boer – na Zwolle en Bonaire – een nieuw Brass Boer-restaurant op de pier van het Blue Bay-strand. Een vakantie op Curaçao is dan eigenlijk niet compleet zonder een maaltijd bij dit beroemde duo. Een culinaire ervaring aan de Caribische Zee, met goede wijnen, in een ongedwongen sfeer: dat is genieten op hoog niveau. Op de menukaart komen heerlijke gerechten met zoveel mogelijk producten en invloeden van het eiland.

Greens aan het blauw

Het Blue Bay Golf & Beach Resort heeft vanzelfsprekend een geweldige golfbaan. De 18 holes liggen direct aan de Caribische Zee, dus tijdens het spelen laat je je geregeld afleiden door de spectaculaire uitzichten. Daarnaast zorgt de tropische flora langs de fairways voor adembenemende plaatjes. En geen paniek, ook beginners kunnen hier gewoon aan de slag. Spelers van elk niveau vinden hun uitdagingen in de hoogteverschillen, tussen de rotsen, in het zand en vlakbij zee, allemaal knap gecreëerd door ontwerper William ‘Rocky’ Roquemore. Extra aandacht voor hole 5, waar je een enorme afstand over zee moet overbruggen.

Diep in de zee

Eigenlijk zit er maar één ding op wanneer je wordt omringd door helder blauw water vol kleurrijke vissen en koralen: een duik nemen. Er is op het eiland geen betere plek om de onderwaterwereld te verkennen dan hier, want de ‘huisriffen’ zijn ronduit prachtig en liggen direct voor de deur. Beginners kunnen hier hun officiële PADI-duikbrevet halen, ervaren duikers gaan zelf op rifverkenning. Ook leuk om vanaf hier mee te gaan met een duiktour per boot.

Lekker zweten

Waar de één het liefst helemaal niets doet op vakantie, wil de ander juist graag ook ver van huis fit blijven. Kan allebei bij Blue Bay. Van tennis, crossfit en zumba, tot yoga, pilates en hardlopen: elke sporter kan zich hier in het zweet werken. Er zijn twee mooie tennisbanen (gravel) waar je zelf een balletje kunt slaan of lessen kunt volgen, daarnaast worden in de Fit Studio individuele- en groepslessen gegeven. Als je in de warmte liever op eigen tempo wat wil wandelen, kan dat ook. In veel delen van het resort vind je goed onderhouden wandelpaden, die na zonsondergang mooi zijn verlicht.

Curaçaose kunst

Stukje cultuur meepakken in de zon? Blue Bay voorziet ook in je kunstbehoefte. In de bijzondere, ruim opgezette beeldentuin zie je verschillende sculpturen van vooral Curaçaose kunstenaars, of van kunstenaars die werken met materialen of thema’s van het eiland. Momenteel staan er maar liefst 42 beelden op het resort, waarvan 17 grote sculpturen langs de diverse wegen. De overige, kleinere beeldhouwwerken zijn te bewonderen in het Welcome Center en rondom landhuis Blauw.

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Andere interessante artikelen

10x Provincial Parks

10x Provincial Parks

West-Canada is een paradijs voor natuurliefhebbers. De Rocky Mountains trekken veruit de meeste toeristen met de nationale parken Jasper en Banff. Absolute must-sees, maar denk ook eens aan de minder bekende pareltjes: de Provincial Parks. Deze parken zijn iets...

When in Dallas

When in Dallas

Dallas is meer dan J.R. en Bobby Ewing. Het is de thuisbasis van menig professioneel sporter, de op een na grootste stad van Texas met een fors Arts District en de plek waar John F. Kennedy tijdens een rit van het leven werd beroofd. TRAVELBOOK ging op bezoek en...