In een Caribisch briesje

TRAVELBOOK voelt Jennifer Pichl aan de tand, een doorgewinterde cruiser. Zij voer in december 2019 van Miami via San Juan en St. Thomas naar Tortola.

 Waarom cruise je?

“Ondertussen ben ik al meer dan twintig keer op een cruise geweest. Ik geniet van de combinatie van ’s nachts reizen van bestemming naar bestemming, terwijl ik aan boord word verwend en voel me zo welkom door de cruisefamilie aan boord.” Heb je je reis uitgekozen op basis van het schip of de bestemming? “In dit geval was het zeker vanwege het schip. Norwegian Encore is het nieuwste lid van de vloot van Norwegian Cruise Line en heeft zo veel aan boord te bieden dat ik wilde ervaren. Natuurlijk maken de bezoeken aan enkele prachtige Caribische eilanden de beslissing nog eenvoudiger.”

Wat was je route?

“De cruise begon in Miami, gevolgd door twee dagen op zee. Het was geweldig om met twee zeedagen te beginnen, omdat ik de tijd had om elk deel van het schip op mijn gemak te verkennen. Op de derde dag legden we ’s avonds aan in San Juan, Puerto Rico. De volgende stop was St. Thomas, US Virgin Island, en de laatste stop was het prachtige Tortola behorend tot de Britse Maagdeneilanden.”

Hoe lang was je reis?

“Ik ging op zondag 15 december in Miami aan boord en bleef tot zondag 22 december 2019.” Heb je alleen gereisd? “Norwegian Encore heeft verschillende hutten aan boord. Mensen die alleen reizen kunnen terecht in de studiohutten en voor families zijn er balkonhutten. Iets meer luxe is te vinden in de suites van The Haven. Ik koos deze keer een buitenhut met raam, zodat ik elke ochtend de gordijnen kon openen om te zien waar we waren.”

Wat zijn je favoriete restaurants aan boord?

“Norwegian Encore biedt tot vijftien verschillende restaurants aan en dankzij het Freestyle Cruising Concept kon ik zelf kiezen waar ik wilde dineren. Er waren dus niet genoeg dagen om ze allemaal te proberen. Het eten was overal heerlijk, maar een van mijn favoriete restaurants is Food Republic. Food Republic heeft een Aziatischefusion- keuken met smaken en aroma’s uit de hele wereld. Op een tablet kun je door alle verrukkelijke opties met afbeeldingen ‘swipen’. Het eten wordt aan tafel bezorgd nadat je op verzenden op de tablet klikt.”

Welk entertainment aan boord past bij jou?

“De shows in het theater waren uitstekend. Ik ging zelfs twee keer naar de show The Choir of Man, omdat ik er geen genoegen van kon krijgen. In een pubsfeer interpreteerde The Choir of Man populaire liedjes en wat oudere nummers met zo veel energie, plezier en talent. Een onwijs leuk avondje uit! Ik heb mijn geluk getest door bingo te spelen, maar helaas heb ik niet gewonnen. Iets heel anders dat ik ook leuk vind om te doen, is sporten met uitzicht op de oceaan. Dat is toch heel anders dan thuis.”

Wat deed je ’s avonds?

“Genieten van een smaakvolle raspberry mojito met een lekker Caribisch briesje in mijn gezicht op het terras van restaurant The Waterfront, slenteren door de winkels en lachen tot mijn buik pijn doet tijdens de Newly Wed-Game in het Atrium.”

Waren er excursies?

“Jazeker! Mijn favoriete excursie was een combinatie van snorkelen en het verkennen van The Baths in Tortola (een van de vier hoofdeilanden van de Britse Maagdeneilanden, red.). Buiten het schip ontmoetten we onze gids die de hele groep vergezelde naar de gemotoriseerde catamaran. Aan boord ontvingen we onze snorkelspullen terwijl we uit de baai op weg waren naar The Baths. Aangekomen sprongen we van de catamaran en zwommen naar het strand. Een kleine wandeling om de granietformaties, grotten en natuurlijke poelen te ontdekken volgde en was erg indrukwekkend. Aan de andere kant wachtte een prachtige baai op ons. Met mijn snorkeluitrusting kon ik enkele van de mooiste vissen ontdekken die de Caribische Zee te bieden heeft. Na een tijdje zwommen we terug naar de catamaran waar we verwelkomd werden met kleine hapjes en rumpunch Onder het genot van drankjes, muziek en natuurlijk de zon, genoten wij van onze cruise.”

Wat was het hoogtepunt van de reis?

“Er zijn zo veel kleine dingen die de cruise speciaal maken. Snorkelen in Tortola was geweldig, het eten aan boord was geweldig en natuurlijk de show van The Choir of Man.” Hoelang was je tijd aan land per bestemming? “In San Juan kwamen we pas later op de dag aan. Na de tour die ik had geboekt, had ik nog wat tijd om door de straten van de stad te wandelen. In St. Thomas waren we aangemeerd van 8.00 uur tot 18.00 uur en in Tortola van 8.00 uur tot 17.00 uur. Genoeg tijd om een georganiseerde of onafhankelijke excursie te doen.”

Wat wordt je volgende reis?

“Mijn volgende cruise is al geboekt en ik kijk er erg naar uit om Frans-Polynesië en Hawaï te verkennen
met Norwegian Jewel!”

Beeld: © NCL

Geschreven door Jennifer Pichl

Over NCL

NCL loopt voorop wanneer het aankomt op innovaties in de cruisewereld waaronder het freestyle cruising- concept. Wat zoveel inhoudt als geen vaste dinertijden en geen kledingvoorschriften. Echt vakantie dus!

Bij Norwegian Cruise Line kan men op basis van het ‘Free at Sea’ concept varen. Hierbij kun je tegen betaling twee pakketten kiezen. Je kunt kiezen uit:

• Drankenpakket
• Dinerpakket (voor de specialiteitenrestaurants)
• Wifi pakket
• USD 50 excursietegoed per hut per haven
• Alleen havengelden/taxen betalen voor 3e en 4e persoon in de hut 

Dit pakket boekt je al vanaf € 99,- bij een 8-daagse cruise.
Voor gasten die verblijven in een concierge class hut, suites of The Haven Suites zijn alle vijf de keuzes inclusief.

Het eten was overal heerlijk, maar een van mijn favoriete restaurants is Food Republic

Andere interessante artikelen

Ik wil terug

Ik wil terug

Op 6 september 2017 trok orkaan Irma over tropisch eiland Sint Maarten. Ze liet haar sporen na maar de bewoners zijn veerkrachtig en het eiland heeft haar poorten weer geopend voor liefhebbers van zon, zee, natuur, cultuur en niet te vergeten: het eten. Want de keuken...

Overal muziek

Overal muziek

Cuba stond al heel lang op het verlanglijstje van Femke en ze wist: ooit ga ik erheen. In haar studententijd heeft ze veel door Zuid- en Midden-Amerika gereisd en dat vond ze fantastisch. Nu had ze de kans om naar Cuba te gaan en die greep ze met beide handen aan. Vol...

The real roots of Cuba

The real roots of Cuba

“Ik zag mezelf letterlijk op een kruising in een pick-uptruck zitten, waar het aan een kant helemaal rustig en leeg was. Op een soort onverharde weg met de zon in mijn gezicht. Dat beeld kwam in me op in Londen. Het was -3 graden en ik zou op het vliegtuig stappen om...