Lovely Philly

Aan de Amerikaanse oostkust ligt het vriendelijke Philadelphia. De stad is vooral bekend vanwege haar rol in de geschiedenis van de Verenigde Staten en herbergt vele historische bezienswaardigheden. Maar Philly, zoals de stad wel genoemd wordt, is ook levendig en gezellig. Om in te wonen, of te ontdekken tijdens een citytrip.

Historie

Philadelphia is een van de meest historische steden van de Verenigde Staten. Het speelde een belangrijke rol in de vroege geschiedenis van het land en fungeerde tussen 1790 en 1800 tijdelijk als hoofdstad. De Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd er ondertekend op 4 juli 1776. Leuk weetje: daarvoor werd papier uit Nederland gebruikt. In het oog springende gebouwen zoals de Old City Hall, de Independence Hall en het Liberty Bell Center − onderdeel van het Independence National Historical Park − herinneren aan deze tijd. Ook het oudste en voortdurend bewoonde straatje van het land, het schilderachtige Elfreth’s Alley, ligt in Philadelphia.

Museum Mile

Museum lovers komen in Philadelphia zeker aan hun trekken. Als je van het stadhuis naar het Philadelphia Museum of Art loopt, kom je een aantal toppers tegen. Zoals de Barnes Foundation, waar een grote en unieke privécollectie van onder meer Franse impressionisten wordt tentoongesteld, en het Franklin Institute wetenschapsmuseum, dat is vernoemd naar de voormalige Amerikaanse staatsman Benjamin Franklin. Dit museum is ook leuk voor kinderen, net als het interactieve Please Touch Museum elders in de stad. Een andere invalshoek biedt de Eastern State Penitentiary, de gevangenis waar onder meer maffiakopstuk Al Capone zijn straf uitzat. Je kunt er een rondleiding krijgen door de voormalige celblokken.

City of brotherly love

Letterlijk vertaald betekent Philadelphia ‘Stad van de Broederliefde’. Veel inwoners in de multiculturele stad hebben een immigratieachtergrond met Ierse of andere Europese voorouders. Ook de Afro-Amerikaanse bevolking is er goed vertegenwoordigd. De stad geniet wereldwijd bekendheid vanwege de open houding naar de LGBTQ-gemeenschap, die onder meer zichtbaar is in de uitgaanswijk ‘Gayborhood’. In 1965 werd hier de eerste belangrijke demonstratie voor LGBTQ-rechten gehouden.

For foodies

Reading Terminal Market is de eerste oorspronkelijke markt van de Verenigde Staten. Tegenwoordig zijn in deze overdekte markthal nog steeds meer dan honderd kramen met verse groente, fruit en andere etenswaren. Verder vind je in de stad Italiaanse, Aziatische en Mexicaanse openluchtmarkten. Dezelfde variatie in gerechten uit alle windstreken komt terug in de talloze goede restaurants.

‘Til you drop

Hou je van shoppen? Philly is the place to be. Je betaalt er namelijk geen belasting op kleding en schoenen. In Rittenhouse Row en Walnut Street zijn zowel winkels van lokale ontwerpers als van internationale topmerken.
Neem een extra grote koffer mee en sla je slag.

Gezellig!

Geniet van een drankje tussen de locals in een van de beer gardens, rooftop bars, nachtclubs, knusse kroegjes of op gezellige terrassen. Voor ongeveer de helft van de prijs die je er in het nabijgelegen New York voor betaalt!

Cultuur

Het culturele aanbod bestaat uit Cultuur met een grote C tot moderne kunst. Wandel langs de kleurrijke mozaïeken in Philadelphia’s Magic Gardens in South Street, die gemaakt zijn van oude keramieken tegeltjes, aangevuld met afgedankte voorwerpen uit de stad. Wandel (met een gids) langs Amerika’s grootste public art program: Mural Arts Philadelphia. Er zijn meer dan 3.000 muurschilderingen in de stad. Maak een selfie bij het standbeeld van Silvester ‘Rocky’ Stallone of woon in de openlucht een concert of filmavond bij in Dilworth Park.

Beeld Rob Cardillo | Michael Moran | K. Huff | Edward Savaria Jr | Jeff Fusco voor PHLCVB

Geschreven door Natasja Eshuis

Reisinformatie Amerika

Tijdsverschil: In Nederland is het zes uur later
Taal: Amerikaans
Valuta: dollar
Visum: Vraag tijdig een ESTA aan
Vaccinaties: Check altijd met de GGD voordat je op reis gaat
Beste reistijd: mei t/m september
Gereisd met: NBBS Reizen

Tip

Philadelphia ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van New York en tweeënhalf uur van Washington D.C. Combineer de drie steden en reis per trein. De verbindingen per Amtrak zijn prima. Als bonus kun je ook Boston aan deze City Highlights by Train toevoegen.

+31- (0)10 - 2891 891

info@nbbs.nl

Stuur je bericht via Whatsapp

Zoom met ons (Videobellen)

Andere interessante artikelen

Magic Maritimes

Magic Maritimes

Heb je in Canada de Rockies en de grizzly’s al gezien? Zet dan Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island op je bucketlist. Maak in tien stappen kennis met deze maritieme provincies in het oosten van Canada.Halifax Halifax is het culturele hart van Nova...

Double T

Double T

Een verrassende stad met honderden wolkenkrabbers, tientallen groene stadsparken en culturelediversiteit. Tel daar wijken zoals Graffiti Alley en restaurants zoals The Drake One Fifty bij op en één ding is zeker: Toronto is trendy en jouw volgende bestemming.High &...