Magic Maritimes

Heb je in Canada de Rockies en de grizzly’s al gezien? Zet dan Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island op je bucketlist. Maak in tien stappen kennis met deze maritieme provincies in het oosten van Canada.

Halifax

Halifax is het culturele hart van Nova Scotia. Zodra je de houten huisjes, de schoeners en oude pakhuizen in de haven ziet, proef je direct de sfeer van Maritiem Canada. De economische bedrijvigheid zorgt hier voor een kleurrijke mix van zakenlieden, kunstenaars en studenten. In de zomermaanden komt iedereen samen op de terrassen van de lokale restaurants en brouwerijen.

Cabot Trail

Een van de meest iconische routes van Canada is de Cabot Trail. Dit traject langs de noordelijke kustlijn van Cape Breton Island is driehonderd kilometer lang en leidt langs beboste heuvels, meren en rotsachtige baaien. Onderweg vind je tal van uitkijkpunten en wandelroutes.

Whale Watching

Vanuit vrijwel alle havens op Cape Breton Island worden whale watching-tours georganiseerd. Onder meer bultrugwalvissen, grienden en dwergvinvissen worden regelmatig waargenomen. De beste periode om walvissen te spotten is mei tot en met september.

Historische Stadjes

Aan de rotsachtige zuidkust van Nova Scotia liggen vele schilderachtige vissersdorpjes. De houten huisjes zijn een paradijs voor fotografen, zoals in het charmante Lunenburg. Dit historische havenstadje werd in 1753 gesticht en heeft een lange geschiedenis van visserij, scheepsbouw en zeevaart. Het oude centrum met haar rijkelijk versierde houten huisjes behoort tot het UNESCO Werelderfgoed.

Fundy National Park

Het kleine Fundy National Park ligt aan de gelijknamige baai. Een van de populairste activiteiten in dit nationale park is hiking. Je vindt hier meer dan honderd kilometer aan wandelpaden door beboste heuvels, over stranden en langs watervallen.

Saint John

De grootste stad van New Brunswick is Saint John. Het is tevens een van de oudste steden van Noord-Amerika. De historische gebouwen in het compacte centrum bekijk je het beste tijdens een stadswandeling. De moeite waard om even binnen te wandelen is de levendige Old City Market, waar verse streekproducten worden verkocht.

Prachtige Zandstranden

Prince Edward Island is de kleinste provincie van Canada. Hier leeft men voornamelijk van de landbouw en visserij. De ongerepte, uitgestrekte stranden aan de noordkust vormen een groot contrast met de rotsachtige kust van de andere maritieme provincies. Zoek je een bijzondere ervaring? Boek een overnachting in de West Point Lighthouse!

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Iconische Vuurtorens

Met een kustlijn van duizenden kilometers is Nova Scotia de provincie met de meeste vuurtorens. Je vindt de twintig mooiste langs de Lighthouse Route van Halifax naar Yarmouth. De meest gefotografeerde is de rood-witte Peggy’s Point Lighthouse, die nog steeds in gebruik is.

Hopewell Rocks

In de Bay of Fundy in de provincie New Brunswick komen enorme getijdenverschillen voor, die oplopen tot wel twaalf meter. De zee heeft in de loop der tijd bijzondere vormen uitgesleten in de zandstenen rotsen, de Hopewell Rocks. Huur bij hoog water een kano en peddel rond de rotsen en ga bij eb op zoek naar schelpdieren.

De lekkerste kreeften ter wereld!

“If you haven’t eaten lobster in Nova Scotia, then you haven’t really eaten lobster!” Tien maanden per jaar kun je hier de lekkerste kreeften ter wereld eten.

logo nbbs

Andere interessante artikelen

Double T

Double T

Een verrassende stad met honderden wolkenkrabbers, tientallen groene stadsparken en culturelediversiteit. Tel daar wijken zoals Graffiti Alley en restaurants zoals The Drake One Fifty bij op en één ding is zeker: Toronto is trendy en jouw volgende bestemming.High &...

Winteravontuur in Canada

Winteravontuur in Canada

Voor de ultieme poedersneeuw reis je naar Alberta in Canada, waar de skigebieden sneeuwzeker zijn van november tot en met mei. Tijdens een winteravontuur kun je skiën en snowboarden in de Rocky Mountains, ijsklimmen, een tocht per hondeslede maken en een...