Oldtimers, salsa en sigaren in Cuba

Denk je aan Cuba dan denk je aan salsa, grote sigaren, verfrissende mojito’s, oldtimers en revolutionaire steden. Op Cuba snuif je nog de echte jaren-vijftig-sfeer op. Een paar high-lights van deze prachtige bestemming.

Flaneren over de Malecón

Een van de mooiste wandelroutes van Havana is de zeven kilometerlange boulevard langs de kust. Het is een ontmoetingsplek bij uitstek. Overdag zie je zwemmers en hengelaars of zakenlui die tijdens hun lunch een wandelingetje maken. ’s Avonds tref je er mensen die een romantische wandeling maken of die even komen bijpraten op een bankje in de avondzon. Als de zee wat ruiger wordt, slaan de golven soms metershoog over de balustrades van de Malecón: een spectaculair gezicht.

El Che

Bezoek in Santa Clara het kleine museum bij het mausoleum van revolutionair Che Guevara. Het verhaal van de revolutie wordt verteld met veel foto’s, gebruikte kleding, wapens en andere materialen.

Cienfuegos

Ga op verkenning in het leuke havenstadje Cienfuegos met haar verrassend Frans aandoend historisch centrum. Deze ‘Parel van het Zuiden’ is nog niet ontdekt door massatoerisme. Verschans je op een terrasje onder een schaduwrijke boom en geniet van de fraai gerestaureerde monumenten op het Plaza José Martí. In theater Tomás Terry hebben in gloriedagen de beroemde tenor Caruso en actrice Sarah Bernhardt op het podium gestaan.

Shoppen in Trinidad

Slenter over de straten met kinderkopjes langs de kleurrijke panden in de meest uiteenlopende pasteltinten. Ga op zoek naar de markt. Tussen spelende kinderen en fietsers door wordt op prachtig uitgestalde tafels van alles verkocht. Lekker vers fruit, specerijen, vis, kleding, schoenen, gereedschap en losse schroefjes en moertjes. Pas je beste onderhandelingstactiek toe, want je vindt hier de leukste souvenirs, kunstwerkjes en zelfs complete Che Guevara-outfits.

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Andere interessante artikelen

You’re in Jamaica: C’mon and smile!

You’re in Jamaica: C’mon and smile!

Jamaica. Het eiland waar witte stranden met palmbomen hand in hand gaan met een minder glorierijke geschiedenis. Waar plantagehuizen een nieuwe functie hebben gekregen en all-inclusive hotels in opkomst zijn. Het eiland waar je helemaal tot rust komt. “Don’t worry...

In een Caribisch briesje

In een Caribisch briesje

TRAVELBOOK voelt Jennifer Pichl aan de tand, een doorgewinterde cruiser. Zij voer in december 2019 van Miami via San Juan en St. Thomas naar Tortola. Waarom cruise je? “Ondertussen ben ik al meer dan twintig keer op een cruise geweest. Ik geniet van de combinatie van...