4X Back to nature

“Nu de regering adviseert om geen reizen naar het buitenland te maken, zijn vakanties in de Nederlandse natuur populairder dan ooit. Ter inspiratie zetten wij voor de komende koude winterdagen een viertal idyllische huisjes op een rijtje, waar je samen voor de houtkachel kunt luieren met warme chocolademelk, met elkaar smult van een zelfgemaakt diner, bordspelletjes speelt en volledig tot rust komt, ver weg in de bossen verwijderd van drukke plekken.

Hoog tussen de bomen in Drenthe

Het knusse gevoel van een cabin, maar dan met een unieke twist. Grenzend aan Nationaal Park Dwingelderveld, bevindt dit natuurhuisje zich op bijzondere hoogte. De boomhut heeft maar liefst drie slaapkamers, een ruime veranda en zelfs een jacuzzi. Perfect om na een sportieve wandeling in weg te zakken, te genieten van het uitzicht en tot rust te komen. Natuurliefhebbers kunnen in de nabije omgeving hun hart ophalen: naast Nationaal Park Dwingelderveld is het huisje omringd door nog twee nationale parken en een aantal kleinere natuurgebieden. Ook het populaire Giethoorn, verschillende markten en oude dorpjes zijn in de buurt. Wat er tijdens de vakantie ook op de planning staat; na een dagje buitenshuis kan bij binnenkomst de ouderwetse kachel aangemaakt worden en het hete theewater worden ingeschonken. Relaxen geblazen!

Slapen tussen dieren in Rural Antwerpen

Op het eerste oog ziet een tiny house er waarschijnlijk niet enorm sfeervol uit, maar oordeel niet te snel. In tegenstelling tot het donkere en robuuste uiterlijk, is deze woning van binnen geheel in Scandinavische stijl ingericht. Ook zijn alle basisfaciliteiten aanwezig, van knusse keuken tot moderne badkamer. De echte uitblinkers zijn de bijzondere extra’s: zo is er hier een koudwaterbad om vervolgens op te warmen in de Finse sauna. Daarnaast heeft het huisje één hectare eigen grond, die alleen wordt gedeeld met nieuwsgierige reeën, eekhoorns en vogels. Een echte wellness-ervaring dus, maar dan wel in combinatie met het ultieme off-the-grid-gevoel.

Knus meets luxe in Ansen

Van de buitenkant doet dit natuurhuisje voor vijf personen denken aan een knus, idyllisch boshuisje. Niets is minder waar. Wanneer je binnentreedt, word je gelijk overweldigd door het luxueuze en tegelijkertijd huiselijke gevoel. De boomhut heeft alle faciliteiten voor een fijne vakantie in de natuur: een volledig ingerichte en open keuken met een grote eettafel, een houtkachel, een boxspringbed en bedsteden met comfortabele matrassen én waanzinnig uitzicht. ’s Ochtends vanuit je bed zie je de zon boven Nationaal Park Dwingelderveld opkomen en ’s avonds onder het genot van een hapje en drankje op het terras van de boomhut weer ondergaan.

Dutch design

Voor iedereen die waarde hecht aan ruimte, licht en met name design is het natuurhuisje in Epse een schot in de roos. Onder leiding van ontwerper Piet Hein Eek is de woning namelijk uitgegroeid tot een waar Dutch Design natuurhuisje en dat is duidelijk terug te zien: de woonkamer van het huisje is maar liefst twintig meter lang. Midden in deze ruimte staat een prachtige keuken met kookwerkbank. Ook de overige ruimtes zijn modern, licht en sfeervol ingericht, waarbij de details niet over het hoofd zijn gezien. Met vier ruime slaapkamers is dit een fijne plek voor een groot gezin of een kleine familie: overdag kunnen de bossen van Gorssel, de IJssel en Epse ontdekt worden, in de avond kan de pizza-oven ontstoken worden. Een weekend in dit huisje is al genoeg om bij te praten en tot rust te komen, maar als je eenmaal een stap binnen hebt gezet wil je hier waarschijnlijk niet meer weg. Je bent gewaarschuwd!”

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Over Natuurhuis

Natuurhuisje.nl werd in 2009 opgericht door de broers Tim en Luuk van Oerle, beiden fervent vogelaar en natuur-liefhebber. Een natuurhuisje bevindt zich altijd in een groene omgeving en nooit op een grootschalig vakantiepark. Per boeking komt € 1 ten goede aan lokale natuurprojecten in samenwerking met Staats-bosbeheer, Buitenfonds en Vogelbescherming Nederland. De missie van Natuurhuisje.nl is om mensen dichter bij de natuur te brengen en te laten genieten van de prachtige buitengebieden die binnen en buiten onze grenzen te vinden zijn.

logo-natuurhuisje.nl_

Andere interessante artikelen

Wandelen met Hike in Holland

Wandelen met Hike in Holland

Je hoeft niet ver weg te gaan om te genieten van natuur en cultuur. Nederland heeft het allemaal. Het landschap is afwisselend, heeft een rijke geschiedenis en een grote diversiteit aan flora en fauna. Je reist bij uitstek duurzaam. Er is geen vliegtuig nodig en alles...

Das grüne herz

Das grüne herz

Bij de naam Tirol denkt iedereen meteen aan Oostenrijk. Bij de naam Steiermark waarschijnlijk (nog) niet. Toch is dit de deelstaat, ook wel Das Grüne Herz genoemd, die in opmars is. Er wordt fors geïnvesteerd in de skigebieden en nieuwe toeristische ontwikkelingen...

Lava, watervallen en wijn

Lava, watervallen en wijn

“Nog maar net wakker, wandelen we tussen de authentieke achttiende-eeuwse lavahuisjes van onze B&B naar de pittoreske ontbijtruimte. Op de achtergrond verschijnen de eerste zonnestralen al op de bergen. We worden verwelkomd door de geur van vers gebakken broodjes. We...