The Great Land

Alaska, The Great Land, kent een kleurrijke geschiedenis, herbergt ongerepte natuur en toont vol trots haar ongeëvenaarde vergezichten. De schepen van de Holland America Line kennen het gebied als geen ander en nemen je mee op een meerdaagse, onvergetelijke reis.

Tijdens de havenstops valt er aan wal genoeg avontuurlijks te beleven! Denk aan een wildwaterervaring op de rivier Nenana, een vlucht over het Denali National Park in een DeHavilland Turbine Beaver met spectaculair uitzicht over weiden, taiga en immense bergen. Nieuwsgierig geworden? Hier tippen wij jou op nog een aantal spannende en mooie excursies.

Uitdagend t(er)rein

Twee expedities in één: een 44 kilometer lange treinreis op de Scenic Railway of the World én een acht kilometer lange hike rond Denver Valley. Vanaf Fraser, British Columbia, leidt de White Pass & Yukon Railroad je over smalsporen door tunnels en langs watervallen. De spoorlijn, 177 kilometer lang, is gebouwd tijdens de goudkoorts van Klondike in 1897 en loopt van Skagway, Alaska naar Whitehorse, Canada. Bij Denver Station begint het volgende avontuur via de door gletsjers gevormde vallei, dichtbegroeid met duizend jaar oude bomen. De stevige wandeling loopt langs de East Fork van de Skagway rivier, waar beren, elanden en berggeiten het afgelegen gebied bewonen. Fotocamera in de aanslag! Vanuit de vallei heb je prachtig uitzicht op de ruige toppen van de Sawtooth Mountains. Onderweg legt de gids van alles uit over de flora, fauna en geschiedenis van het gebied. Stevige wandelschoenen mee voor deze hike op uitdagend terrein.

Heuvel op

Een wereldberoemde route, deze historische Chilkoot Trail. Tijdens het Gold Rush tijdperk was het de belangrijkste route naar de rijkdommen van Klondike. De wandeling leidt je door het Klondike Gold Rush National Historical Park. Het stuk heuvelopwaarts door ongerept bos vraagt wat gezonde inspanning. En als het pad de oevers van de Taiya rivier bereikt, ligt daar een raft voor een mooie, kalme terugtocht naar Skagway. Bos maakt plaats voor velden vol wilde irissen, terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht op oevers en gebergte. Niet voor niets heeft deze trail meerdere awards gewonnen.

Beet

Een middag zalmvissen op de beschutte wateren van Clover Passage is zo geregeld. Met een kleine groep van vier tot zes personen, vertrek je vanuit de jachthaven op een moderne vissersboot richting een nabijgelegen visrijk gebied. Al varend grote kans op het spotten van adelaars, walvissen, zeehonden en zeeleeuwen! De benodigde visvergunning kan aan boord bij de kapitein worden aangeschaft. Er wordt gevist met vier downriggers, zodat het aas naar de juiste diepte kan worden gebracht.

Meer weten? Klik dan maar eens op onderstaande button.

Beeld Holland America Line

Geschreven door Isabella Visser

Andere interessante artikelen

Lovely Philly

Lovely Philly

Aan de Amerikaanse oostkust ligt het vriendelijke Philadelphia. De stad is vooral bekend vanwege haar rol in de geschiedenis van de Verenigde Staten en herbergt vele historische bezienswaardigheden. Maar Philly, zoals de stad wel genoemd wordt, is ook levendig en...