Uitersten ontmoeten elkaar in Peru

Peru: wat een indrukken en kleuren! Hier laat het Hollandse oranje zich prima combineren met zuurstokroze, paars, rood en zwart. In de dagelijkse kleding van de meeste locals zijn de sporen van hun voorouders nog steeds te herkennen.

Ik ontdek de duizelingwekkende hoogtes van het Andesgebergte, onvoorspelbare jungle, besneeuwde bergtoppen, droge vlaktes, koloniale stadjes en de kroon van Machu Picchu. In Peru is er voor iedereen iets te beleven. Honderden jaren nadat de Inca’s zijn verdwenen, is hun geboortegrond een van de meest populaire bestemmingen van Zuid-Amerika. Je kunt er gemakkelijk een half jaar doorbrengen. Dan heb je misschien net genoeg tijd om de eeuwenoude paden van de Inca’s te bewandelen, een paar dagen door te brengen met lokale stammen en alle smaken van de beroemde Peruaanse keuken te proeven. Het is de eerste keer dat ik Peru bezoek. Behalve Machu Picchu en de kleurrijke doeken kan ik me weinig voorstellen van wat me te wachten staat. Ik was bang dat Machu Picchu zou tegenvallen. Na het zien van al die perfecte foto’s in reismagazines en op internet vreesde ik dat de werkelijkheid nooit zo bijzonder kon zijn. Maar niets is minder waar.

Nooit gedacht dat ik een reis zou maken die door een ander is georganiseerd. En achteraf ben ik er blij mee. Ik zou heel veel vergezichten hebben gemist zonder het doordachte schema. En die hoogteziekte? Achteraf is zelfs dat een mooie herinnering. Een tip voor als het je overkomt: geef je er maar even aan over. Het verdwijnt net zo snel als het is gekomen. Het staat niet in verhouding tot wat ik in Peru heb mogen aanschouwen. Een vliegende condor, een stad waar heel lang geleden de Inca’s leefden en een eiland van riet waar nog steeds hele stammen wonen.

Mijn rondreis

Dag 1 Lima (aankomst laat in de avond)
Dag 2 Arequipa (met het vliegtuig. Hele dag daar)
Dag 3 Colca Canyon (5 uur rijden va Arequipa)
Dag 4 Coporaque (in dezelfde regio als Colca Canyon)
Dag 5 Puno en Titicacameer (Puno alleen overnachten)
Dag 6 Cusco (late aankomst en volgende dag vroeg vertrek)
Dag 7 Aguas Calientes: Machu Picchu
Dag 8 Aguas Calientes: Machu Picchu (middag vertrek naar Cusco)
Dag 9 Cusco (Halve dag in Cusco)
Dag 10 Lima (halve dag in Lima)

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Ik zie dat het leven op het land zwaar is, maar toch lacht Josefina en vertelt ze mij trots dat dit het paradijs is. Ik sta even stil en kijk om me heen. Josefina heeft gelijk.

Reisinformatie Peru

Valuta: Peruaanse Sol (PEN)
Visum: niet nodig met Nederlands paspoort
Vliegtijd: ongeveer 14 uur
Tijdsverschil: In de zomer 7 uur vroeger, in de winter 6 uur vroeger
Vaccinaties: Niet verplicht. Wel geadviseerd: DTP, Hepatitis A (afhankelijk van reisduur, accomodatie en type reis: buiktyfus, Gele Koorts, TBC en Rabiës. Afhankelijk van gebied ook malariapillen aanschaffen.
Beste reistijd: juni t/m september. April, mei, september en oktober heb je kans op wisselende weersomstandigheden, maar is het wel rustiger qua toeristen.
Taal: Spaans
Wereldstekker: Type A, B en C

Andere interessante artikelen

Gezond Verstand & Genieten

Gezond Verstand & Genieten

Wanneer je mensen vertelt dat je naar Colombia gaat, schieten veel wenkbrauwen omhoog en volgt de vraag: ‘Is het daar niet gevaarlijk?’ Helemaal geen gekke vraag, het land van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar was jarenlang ook behoorlijk gevaarlijk, maar er is...

Ontdek het echte Suriname

Ontdek het echte Suriname

Op slechts negen uur vliegen is een van de mooiste plekken van Zuid-Amerika te vinden: Suriname. De hoofdstad Paramaribo heeft tal van bezienswaardigheden die je absoluut niet wilt missen.Andere hoogtepunten zijn de ongerepte flora en fauna en de cultuur van inheemse...