Viver sob o sol Português

“Meer dan driehonderd dagen zon; het Portugese klimaat is er een waar je op kunt vertrouwen. De Engelse taal is de vriendelijke locals niet ongewoon én het staat in de top vijf van veiligste landen volgens de Global Peace Index. Bovenal biedt Portugal rust en ruimte. Een heerlijke plek voor een tweede thuis.
Portugal is ruim twee keer de omvang van Nederland, maar heeft slechts zo’n tien miljoen inwoners. In de grootste steden Lissabon en Porto wonen al drie miljoen mensen. Daar vind je ook de vliegvelden, net als in Faro, op drie uur vliegen van Nederland. De Algarve en de Silver Coast bestaan voornamelijk uit kleinere, dunbevolkte steden en dorpen. De drukke kustgebieden zijn in de zomermaanden aantrekkelijk voor toeristen. Buiten die gebieden vind je de rust en ruimte die Portugal zo kenmerken. En ook niet vervelend: investeren in een tweede huis heeft voor Nederlanders fiscale voordelen. Het is ook mogelijk om een hypotheek te krijgen bij een Portugese bank en tot 50% van het onroerend goed te financieren. Dan blijft alleen de vraag openstaan: waar begin je?

3 projecten uitgelicht

Waar je ook naar op zoek bent, het is hoe dan ook goed om te beseffen dat er duidelijke en strenge regels zijn voor nieuwbouwprojecten in Portugal. Om je op weg te helpen, lichten wij drie aantrekkelijke projecten uit.

Ombria Resort, Algarve

In het groene hart van de Algarve op slechts twintig minuten rijden van Faro Airport vind je Ombria Resort. De villa’s, townhouses en appartementen zijn op tien minuten van Loulé, een Portugese stad met authentieke bewoners. Het hele jaar door leeft deze stad met dorps karakter. Op Ombria Resort vind je een achttien-holes-golfbaan, vijfsterren Viceroy Hotel en faciliteiten zoals zwembaden, restaurants, golfshop, luxe wellness met sauna en shuttleservice naar de bijbehorende beach club. Uniek zijn de pluktuin, het eigen bijenvolk en de sterrenwacht. De eigenaar en ontwikkelaar van Ombria Resort is het Finse bedrijf Pontos, eigendom van de familie Kokkila. De bouw van het resort én de woningen gebeurt vanuit een duurzame visie. Dit zie je onder meer terug in de bouwmaterialen, de grootste geothermische warmtepomp in Portugal en gebruik van zonne-energie.

Bayline Residences, Algarve

Gelegen in Armação de Pêra aan Praia Grande, een van de langste stranden van Portugal, en op loopafstand van restaurants, shops en boulevard ligt Bayline Residences. Direct aan de Atlantische Oceaan biedt het een panoramisch uitzicht op de zee en aangrenzende lagune Lagoa dos Salgados. De één-, twee- en drieslaapkamer-appartementen zijn op slechts drie kwartier rijden van Faro Airport. Bayline Residences biedt faciliteiten zoals een fitnessruimte, binnen- en buitenzwembad, spa, receptie en Games Court. Het project wordt ontwikkeld door Vanguard Properties en heeft een residentiële status. Dat wil zeggen dat het niet hoeft te worden verhuurd. Je kunt hier langdurig wonen, maar verhuren kan natuurlijk ook. De appartementen van Bayline Residences zijn BREEAM-gecertificeerd. Het voldoet daarmee aan eisen voor duurzaamheid van bouwprojecten. Denk aan de impact op het milieu tijdens de hele levenscyclus van het gebouw: van nieuwbouw tot ingebruikname en renovatie. Deze certificering bevordert het welzijn van de mensen die er wonen en werken. Ook draagt het bij aan de bescherming van natuurlijke hulpbronnen.

West Cliffs Resort, Silver Coast

Op één uur ten noorden van Lissabon en aan de Atlantische Oceaan is het vijfsterren West Cliffs Resort te vinden. Het heeft een schitterende ligging in de duinen en is op een kwartier rijden van het historische stadje Óbidos. De achttien-holes-golfbaan op het resort is gedoopt tot dé nummer twee golfbaan van heel Portugal en heeft de duurzame GEO-certificering. West Cliffs Resort biedt op dit moment geschakelde villa’s en kavels voor vrijstaande villa’s aan. In de loop van 2021 komen hier ook appartementen beschikbaar. Een prima uitvalsbasis om te genieten van het strandleven mét Lissabon binnen handbereik!”

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

OVER SECOND HOME INVEST

Second Home Invest selecteert projecten die worden aangeboden op basis van een aantal specifieke criteria. Wij kiezen voor hoogwaardige, exclusieve, betrouwbare en waardevaste projecten waarbij alles geregeld is. Zo heb je als eigenaar een zorgeloos bezit. Ook hebben wij oog voor duurzaamheid, zodat je nu en in de toekomst kunt genieten van je investering in Portugal. Wij begeleiden onze klanten van A tot Z.

second-home-invest-logo-275px

Andere interessante artikelen

Wandelen met Hike in Holland

Wandelen met Hike in Holland

Je hoeft niet ver weg te gaan om te genieten van natuur en cultuur. Nederland heeft het allemaal. Het landschap is afwisselend, heeft een rijke geschiedenis en een grote diversiteit aan flora en fauna. Je reist bij uitstek duurzaam. Er is geen vliegtuig nodig en alles...

Das grüne herz

Das grüne herz

Bij de naam Tirol denkt iedereen meteen aan Oostenrijk. Bij de naam Steiermark waarschijnlijk (nog) niet. Toch is dit de deelstaat, ook wel Das Grüne Herz genoemd, die in opmars is. Er wordt fors geïnvesteerd in de skigebieden en nieuwe toeristische ontwikkelingen...

Lava, watervallen en wijn

Lava, watervallen en wijn

“Nog maar net wakker, wandelen we tussen de authentieke achttiende-eeuwse lavahuisjes van onze B&B naar de pittoreske ontbijtruimte. Op de achtergrond verschijnen de eerste zonnestralen al op de bergen. We worden verwelkomd door de geur van vers gebakken broodjes. We...