Een vleugje Miami in Marbella

Terwijl ik om 10.00 uur mijn zonnebril op mijn neus schuif, valt het Spaanse ochtendzonnetje als een warme deken over mij heen. Heerlijk, we zijn er. Onze ’55 uur Marbella’ is gestart.

Land: Europa | Spanje

Het vliegveld van Málaga is overzichtelijk en met alleen maar handbagage wandelen wij, mijn moeder en ik, opgewekt naar de uitgang. Daar wacht onze transfer om ons naar Marbella te brengen. Dit gedeelte van Spanje is mij nog onbekend, en wanneer ik aan Marbella denk moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik enerzijds aan roodgekleurde, vol geïnkte, beerbelly British denk en anderzijds aan bling-bling jetsetters. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk. Dat heb je vaak met vooroordelen.

Ons verbazend over de tropische begroeiing, zoeven wij in dertig minuten van Málaga langs de kust naar Marbella. Marbella wordt omringd door gebergte wat ervoor zorgt dat in deze stad een micro-klimaat heerst. In de winter wordt het hier niet kouder dan 10 graden en in de zomer blijft het rond de 29 graden hangen. ’s Winters valt er meer neerslag dan in de rest van Spanje en dat verklaart dan ook meteen waarom het hier zo prachtig groen is.

Geen bommetjes in het zwembad en geen rondvliegend zand.

Amàre: Amore & Mare

Wij stoppen voor ons hotel, het Amàre Beach Hotel, ons onderkomen voor de komende twee nachten. Van de 55 uur brengen wij hier toch zeker minimaal 16 uur door: een belangrijk onderdeel van onze mini-trip en daarom zorgvuldig uitgezocht. Wij doen dat vaker, mijn moeder en ik, even een weekendje of midweek eruit op een city trip, en dan het liefst met een strand in de buurt. Zo zijn wij dit keer in Marbella beland in dit ‘adults only’ hotel. De term blijf ik wat dubieus vinden maar het concept bevalt mij prima. Geen bommetjes in het zwembad en geen rondvliegend zand. Rust, reinheid en relaxen.

In de lichte foyer worden we direct vrolijk ontvangen door frisse Spanjaarden. Wat opvalt, is dat het zo lekker ruikt; een heerlijke geur is subtiel aanwezig en het is duidelijk dat hier aandacht aan is besteed. Nadat onze tassen op de kamer zijn gezet – wat een prachtig uitzicht over de zee! – slenteren wij naar beneden richting het strand. Een ‘Miami-gevoel’ overheerst wanneer ik het hotel achter mij laat, de brede promenade oversteek en naar de bijbehorende strandtent loop. Vanmorgen om 07.00 uur lieten wij Amsterdam achter ons om vervolgens zo rond 11.30 uur onze lippen aan een glas rosé te zetten en om 12.00 uur onze eerste lunch weg te prikken. In de zon. Met 23 graden. In maart. In een prachtomgeving. Love it.

De Oude Stad

Achter het hotel ligt de oude stad verscholen. Kleine straatjes die uitkomen op verborgen pleinen. Het is nog rustig deze tijd van het jaar en in het hoogseizoen zal het in de smalle straatjes behoorlijk druk(-kend) zijn vermoed ik. Je wordt overladen met leuke terrasjes, gezellige tapasbarretjes verstopt in steegjes en kleine boetiekjes. Wij weten nu al dat deze drie dagen te weinig zijn om alles te ontdekken maar voldoende om een goede indruk te krijgen. En wat wij tot nu toe zien en proeven bevalt ons bijzonder goed!

Like the Dutch do

De fietsen staan al klaar en de volgende ochtend springen wij op onze ‘fashionable bikes met mandje’. Langs het water richting Puerto Banús, de jachthaven van Marbella – bekend om haar dure winkels en jetset. De route is erg leuk en levendig, je krijgt zo een goed beeld van Marbella. Onderweg stoppen we bij Cappuccino voor een lekker verantwoord sapje en – jawel – een cappuccino om vervolgens onze weg te vervolgen. Langs de promenade kom je veel mooie hotels en stijlvolle chiringuitos (strandtentjes) tegen. Een hongerklop hoef je hier niet te hebben. De rit van ons hotel tot aan de haven duurt ongeveer een half uurtje (zeven kilometer). Tip: fiets lekker in de ochtend, het is dan niet te warm en niet te druk. Na deze ‘enorme’ inspanning is het tijd om op een strandbedje bij het hotel te ontspannen en van onze tweede lunch te genieten terwijl wij voor ons uitstaren over zee. Life is good in Marbella.

Afsluitend met een avondje in het oude centrum, een ‘morning yoga’ en een paar uurtjes op het strand is het tijd om Marbella achter ons te laten. Met pijn in ons hart. Dit hotel, deze stad, het was een waar genoegen. Woensdagochtend heen, vrijdagavond terug. De drie dagen voelden als een week, en dan in de positieve zin. We’ll be back.

Geschreven door Boukje de Vries

’s Winters valt er in deze regio van Spanje meer neerslag dan in de rest van het land en dat verklaart dan ook meteen waarom het hier zo prachtig groen is.

Andere interessante artikelen

Welkom aan de Costa

Welkom aan de Costa

Voorheen een voorrecht voor welgestelde gepensioneerden, nu vaak ook als slimme belegging voor de jongere generatie. Een (tweede) huis in Spanje blijft voor sommigen niet bij dromen. Op zoek naar een appartement voor de vakanties of villa om je permanent te vestigen?...

Alles-in-één eiland

Alles-in-één eiland

Mallorca heeft het allemaal: zon, een bijna Caribisch aandoende turquoise zee, witte stranden, schattige baaitjes, een ruig berglandschap en pittoreske dorpjes. Én Palma, de charmante, kosmopolitische hoofdstad van de Balearen. The places to be Yvette, die een jaar op...

Drie toplocaties voor levensgenieters

Drie toplocaties voor levensgenieters

"Ieder jaar vertrekken Nederlandse vakantiegangers naar populaire vakantielanden zoals Frankrijk, Spanje en Duitsland. Deze landen hebben ieder seizoen hun eigen charmes, waardoor een bezoek altijd de moeite waard is. Steeds meer reizigers kiezen ervoor om te...