Welkom aan de Costa

Voorheen een voorrecht voor welgestelde gepensioneerden, nu vaak ook als slimme belegging voor de jongere generatie. Een (tweede) huis in Spanje blijft voor sommigen niet bij dromen. Op zoek naar een appartement voor de vakanties of villa om je permanent te vestigen? Makelaar Puurspanje kent de Costa Blanca en de Costa Cálida als geen ander en neemt je mee op ontdekkingsreis.
Land: Europa | Spanje

Ongerept Spanje

Puurspanje verkoopt huizen in de regio van de Costa Cálida en de zuidelijke Costa Blanca, in de driehoek La Zenia – Cabo de Palos – Cartagena. La Zenia ligt op 40 minuten rijden van de luchthaven van Alicante. Hier (nog) geen massatoerisme, wel een fijn klimaat, mooie steden, veel natuur, cultuur en voorzieningen. Het culinaire niveau is hoog, de zee is altijd dichtbij en zelfs in de winter wordt het nooit kouder dan 17 graden.

Tussen de locals

In de regio van de Costa Cálida en de zuidelijke Costa Blanca wordt heel bewust kleinschalig gebouwd, waarbij je als niet-Spaanse koper echt tussen de Spanjaarden komt te wonen. Puurspanje verkoopt kleinschalige projecten met appartementen, penthouses, geschakelde woningen, bungalows of villa’s. Altijd met zwembad en andere faciliteiten. Soms aan de rand van een dorpje, op wandelafstand van zee, op een golfcomplex of in een authentiek stadje.

Tweede paar ogen

Puurspanje is de schakel tussen projectontwikkelaars en potentiële kopers. De makelaar begeleidt het aankoop- en eventueel bouwproces van begin tot eind en staat garant dat je als koper precies krijgt wat contractueel is vastgelegd. Daphne: “Wij zijn tijdens de bouw het tweede paar ogen van de klant en houden hem van alles op de hoogte. We weten hoe het hier werkt, we kennen de regelgeving en spreken de taal.”

Woningbeheer

Sommige kopers komen permanent in Spanje wonen, anderen willen hun huis een deel van het jaar verhuren. Puurspanje kent betrouwbare woningbeheerders voor de tijdelijke verhuur van de woning die zorgen voor de sleuteloverdracht en inspectie bij het in- en uitchecken. Maar ook voor veel andere zaken kun je als nieuwe woningeigenaar bij de makelaar terecht. Denk aan het regelen van internetaansluiting, Nederlandse televisie en verzekeringen.

Kopen met gevoel

“Een huis kopen is een gevoelskwestie. We willen geïnteresseerden dan ook graag eerst leren kennen, zodat we de verwachtingen en dromen kunnen inventariseren. Tijdens een bezichtigingsreis leiden we klanten rond in de regio en laten we ze naast de huizen ook de mooie plekken en voorzieningen zien. Rondkijken, ruiken en proeven is heel belangrijk. Een huis kopen is een grote en spannende beslissing, zeker als dat huis in het buitenland staat.”

Beter dan op de bank

Waar voorheen vooral 60-plussers een (tweede) huis in Spanje kochten, is de markt behoorlijk veranderd. Daphne: “We zien steeds meer 50-ers, 40-ers en zelfs 30-ers die op zoek zijn naar een interessante belegging. Vastgoed levert momenteel immers meer op dan sparen. En je kunt meteen van je geld genieten in de zon. In deze regio zijn de verkoopprijzen nog relatief laag: vanaf €140.000 heb je hier al een mooi appartement.”

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Familiebedrijf

Puurspanje wordt gerund door de in Limburg geboren en opgegroeide Daphne van der Stegen en haar man Coert. Inmiddels is het een familiebedrijf, waarbij ook haar zwager Rob en schoonzusje Sabrina meewerken. Al meer dan 15 jaar heeft de familie een makelaarskantoor aan de Mar Menor, in de regio Murcia.

Andere interessante artikelen

Alles-in-één eiland

Alles-in-één eiland

Mallorca heeft het allemaal: zon, een bijna Caribisch aandoende turquoise zee, witte stranden, schattige baaitjes, een ruig berglandschap en pittoreske dorpjes. Én Palma, de charmante, kosmopolitische hoofdstad van de Balearen. The places to be Yvette, die een jaar op...

Drie toplocaties voor levensgenieters

Drie toplocaties voor levensgenieters

"Ieder jaar vertrekken Nederlandse vakantiegangers naar populaire vakantielanden zoals Frankrijk, Spanje en Duitsland. Deze landen hebben ieder seizoen hun eigen charmes, waardoor een bezoek altijd de moeite waard is. Steeds meer reizigers kiezen ervoor om te...

Een zalig kerstfeest en twaalf geluksdruiven

Een zalig kerstfeest en twaalf geluksdruiven

“Lichtjes, versieringen, cadeautjes, het lekkere eten. Kerst is een feest vol van tradities; ook in Spanje. In verschillende Spaanse steden zijn kerstmarkten een jaarlijks terugkerend fenomeen, zoals op de beroemde Plaza Mayor van Madrid. Daar vind je allerlei...