Detox van het drukke dagelijkse bestaan

“Buiten zijn doet iets met je. Niet alleen is een natuurlijke omgeving rustgevend en inspirerend, ook biedt het de mogelijkheid om te ontstressen en te ontspannen. En dat wordt volop door Nederland ontdekt! De kampeerstartup Campspace, het Nederlandse deelplatform voor kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts, ziet de behoefte om terug te gaan naar de basis toenemen.
Teruggaan naar de natuur is hip en dan vooral onder jongere kampeerders. Bijna 70% van de mensen die een Campspace boeken, is jonger dan veertig jaar en op zoek naar een detox van het drukke dagelijkse bestaan. Campspace biedt kampeerplaatsen met privénatuur om van buiten te genieten. Je hoeft dat ultieme vakantiegevoel namelijk niet ver te zoeken. Trek bijvoorbeeld naar de achtertuinen van de polder of een bijzondere hut in het bos. Hier geniet je ongestoord van de natuur en maak je tegelijkertijd verbinding met een local die je graag meer vertelt over de mooiste plekken in de omgeving. Op zoek naar inspiratie? Hieronder delen wij bijzondere plekken waar je helemaal tot rust komt.

Wakker worden tussen alpaca’s

Op slechts één kilometer van het Belgische Haacht, ligt het weiland van Stéphanie & Michiel. Hier kampeer je niet zomaar in de natuur, maar deel je de plek met de beste kampeermaatjes die je je kunt wensen: alpaca’s. ’s Ochtends start de dag met een verse kop koffie en daarna is het tijd om de alpaca’s te voeren. Naast de wollige dieren, zijn er ook kippen, pauwen en schapen op het terrein te vinden. De gezellige stad Leuven is op tien minuten afstand en leent zich perfect voor een dagje uit.

Leven op een landgoed

Wie op zoek is naar een combinatie van natuur en stad, haalt zijn hart op bij dit prachtige landgoed nabij Den Bosch. Op het landgoed van zeventien hectare, is het simpel om een mooie kampeerplek te vinden. Kies uit het weiland, onder de notenboom of bij het vennetje; plek genoeg! Al fietsend, wandelend of varend kom je langs hoogtepunten zoals de Loonse en Drunense Duinen en de Binnendieze. Ook de bruisende stad Den Bosch vol leuke winkels en restaurants is in de buurt. Na een lange dag eropuit, koel je heerlijk af met een frisse duik in het ven op het landgoed.

Kersen plukken in Heidelberg

In het noordelijke deel van Heidelberg-Handschuhsheim in Duitsland, vind je de kleurrijke bloementuin van Andreas. De ideale uitvalbasis voor een cultuurrijke vakantie in de historische stad Heidelberg. Na een bezoek aan het beroemde Heidelberger Schloss en het uitzicht vanaf de Königstuhl, kom je helemaal bij in de fleurige tuin vol geur en kleur. Geniet van heerlijke verse kersen uit de kersenboom op het terrein en ontdek de mooie natuur tijdens een wandeling in de omgeving.

Tussen de koeien en schapen

Midden in het Groene Hart bij Reeuwijk vind je een beschut stukje grasland waar je zowel een tent kan opzetten als een caravan kan stallen. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat schijnt de zon tussen de bomen over het privéveld en heb je een waanzinnig uitzicht op de Nederlandse natuur. Hier zit je bijna letterlijk tussen de koeien en schapen en maak je vrienden met de boerderijdieren van Campspace-host Johan. Ontdek natuurgebied het Reeuwijkse Hout of word vroeg wakker en bekijk vanuit je tent met een verrekijker verschillende vogelsoorten waaronder ganzen, zwanen, en fazanten. Zo’n fantastische dag sluit je met je gezelschap uiteraard af rond de vuurkorf met zelfgeroosterde marshmallows.”

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

OVER CAMPSPACE

Campspace is een online platform dat kampeer-plekken aanbiedt op privéterrein van lokale hosts en microcampings. Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Wanneer je een Campspace boekt, weet je zeker dat je op een plek terechtkomt waar je ongestoord van buiten kunt genieten. Hoe laagdrempeliger het is om een weekendje in de buitenlucht door te brengen, hoe groter de kans is dat mensen dit vaker zullen doen. Campspace streeft naar een toekomst waarin actief buiten zijn onderdeel is van een gezond en gelukkig leven.

Hugo van Donselaar
Leeftijd: 30 jaar
Beroep: eigenaar Campspace

Kopie van campspace-logo-green

Andere interessante artikelen

Wandelen met Hike in Holland

Wandelen met Hike in Holland

Je hoeft niet ver weg te gaan om te genieten van natuur en cultuur. Nederland heeft het allemaal. Het landschap is afwisselend, heeft een rijke geschiedenis en een grote diversiteit aan flora en fauna. Je reist bij uitstek duurzaam. Er is geen vliegtuig nodig en alles...

Das grüne herz

Das grüne herz

Bij de naam Tirol denkt iedereen meteen aan Oostenrijk. Bij de naam Steiermark waarschijnlijk (nog) niet. Toch is dit de deelstaat, ook wel Das Grüne Herz genoemd, die in opmars is. Er wordt fors geïnvesteerd in de skigebieden en nieuwe toeristische ontwikkelingen...

Lava, watervallen en wijn

Lava, watervallen en wijn

“Nog maar net wakker, wandelen we tussen de authentieke achttiende-eeuwse lavahuisjes van onze B&B naar de pittoreske ontbijtruimte. Op de achtergrond verschijnen de eerste zonnestralen al op de bergen. We worden verwelkomd door de geur van vers gebakken broodjes. We...