Ga goed voorbereid de weg op

Met een huurauto heb je alle vrijheid om de mooiste plekken te ontdekken en te gaan en staan waar je wilt. Wel is het belangrijk om je vooraf goed in te lezen, want waar moet je op letten als je een auto huurt? Met deze tips ga jij voorbereid de weg op.
Land: Algemeen

Time je boeking

Autohuur gaat altijd per 24 uur. Stem je ophaal- en inlevertijden dus goed op elkaar af. Als je de auto bijvoorbeeld om 14.00 uur wilt ophalen en om 15.00 uur wilt inleveren, moet je een extra dag betalen. En wil je de auto heel vroeg in de ochtend of juist ’s avonds laat ophalen, check dan of dit mogelijk is bij de verhuurder. In veel gevallen worden er extra kosten in rekening gebracht als je buiten openingstijden komt.

Hoe ben je verzekerd?

Het verschilt per autohuuraanbieder of en hoe je bent verzekerd. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden goed te checken voordat je op reis gaat. Het komt regelmatig voor dat verhuurders je ter plaatse nog van alles proberen aan te smeren. Bij Sunny Cars betaal je altijd een all-inprijs; zelfs je eigen risico wordt vergoed. Zo weet je zeker dat je optimaal bent verzekerd en kun je zorgeloos van je vakantie genieten.

Check altijd de hoogte van je eigen risico

Op sommige bestemmingen kan de waarborg flink oplopen, soms wel tot € 2.000. Dit bedrag wordt op je creditcard gereserveerd en dat laat weinig ruimte over voor de verdere vakantie. Check daarom hoe hoog de waarborg zal zijn. Neem een extra creditcard mee of kies voor het Geen waarborgpakket. Sunny Cars neemt in dat geval de waarborg op zich, zodat jij je creditcard gewoon kunt blijven gebruiken. Ook handig als je geen creditcard hebt.

Lees de kleine lettertjes

Neem de tijd om het huurcontract bij het afhalen van de auto door te lezen. Bij sommige aanbieders is een extra bestuurder inclusief of zijn ‘one ways’ gratis, maar in andere gevallen moet je fors bijbetalen. Let ook goed op het aantal kilometers dat je mag rijden. Bij Sunny Cars is dat altijd onbeperkt, maar bij anderen kan er een limiet aan zitten. Extra tip: het huurcontract is helaas niet altijd in het Engels, daarom is het handig is om vooraf te weten waar bepaalde afkortingen voor staan. Op de blog van Sunny Cars vind je een uitgebreide uitleg met alle betekenissen.

Let goed op de tankregeling

In de voorwaarden staat welke tankregeling je hebt. Vaak is dat vol-vol. Dit betekent dat je de auto met dezelfde stand inlevert als waarmee je hem hebt opgehaald. Vergeet je te tanken en moet de verhuurder dit doen, dan worden vrijwel altijd extra kosten in rekening gebracht.

Controleer je auto

Loop voor vertrek een rondje om de auto en maak foto’s van eventuele aanwezige schade. Zorg daarnaast dat de verhuurder deze krassen en deuken noteert. Doe dit ook als je de auto weer inlevert. Zo vermijd je discussies en schadeclaims achteraf. Houdt de verhuurder toch (een deel van) je borg in? Als je bij Sunny Cars boekt, kun je dit bedrag claimen. Terugbetaling van het eigen risico en glas-banden-bodemdakschadedekking zijn standaard inbegrepen.

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Sunny Cars

Bij Sunny Cars is de huursom glashelder, want alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen, inclusief dekking van glas-bandenbodem-dakschade, terugbetaling van eigen risico en een aanvullende WA-verzekering van € 7,5 miljoen. Je kunt dus met een gerust hart ‘nee’ zeggen tegen extra verzekeringen die je ter plaatse worden aangeboden, alles is al geregeld. Het wegslepen van je auto bij een ongeval, het verliezen van de sleutels of inbraakschade aan het navigatiesysteem: zodra je iets overkomt, neemt Sunny Cars de afhandeling én de betaling van je over. De Nederlandssprekende medewerkers zijn 24/7 telefonisch te bereiken.

Een all-inclusive-huurauto kun je eenvoudig boeken via de website van Sunny Cars (www.sunnycars.nl) of via vrijwel alle ANVR-reisbureaus in Nederland waarvan Sunny Cars preferred partner is.

Andere interessante artikelen

5 Hikes in Hong Kong

5 Hikes in Hong Kong

Hongkong is wereldberoemd om zijn spectaculaire wolkenkrabbers die Victoria Harbour omringen, maar er is ook een groenere kant van de stad, met prachtige wandelpaden die gemakkelijk te trotseren zijn. Hoewel de beroemdste wandelroute in Hongkong de Dragon's Back is,...

Slapen in de kruin van een boom

Slapen in de kruin van een boom

Thailand is een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Toch kent het land nog steeds talloze onontdekte plekjes. De ondoordringbare natuur, de culturele hoogstandjes en de immer vriendelijke lokale bevolking zorgen samen voor een...

Wandelen met Hike in Holland

Wandelen met Hike in Holland

Je hoeft niet ver weg te gaan om te genieten van natuur en cultuur. Nederland heeft het allemaal. Het landschap is afwisselend, heeft een rijke geschiedenis en een grote diversiteit aan flora en fauna. Je reist bij uitstek duurzaam. Er is geen vliegtuig nodig en alles...