Genieten met hoofdletter G

Waarom kiezen wanneer je twee reizen in één trip kunt maken? De Safari Cruise van CroisiEurope combineert de luxe van cruisen met het avontuur van een safari. Een reis waarbij je volledig in de watten wordt gelegd.

Stel je eens voor, een reis waarbij je bijna een bent met de natuur. Een trip die je leven voorgoed verandert, een vakantie die alle anderen overtreft. Kendra Maes, werkzaam bij CroisiEurope, maakte eerder dit jaar een safaricruise. Een reis van Johannesburg tot aan de Victoriawatervallen, met verblijf in exclusieve lodges en een vijf ankerschip van CroisiEurope.

Enkel genieten

Wanneer TRAVELBOOK met Kendra over haar trip babbelt, merken we al snel dat een ding zeker is; wanneer je deze reis maakt, hoef je vrijwel nergens meer aan te denken. Genieten met een hoofdletter G staat absoluut voorop.

“Tijdens deze reis, en in het bijzonder aan boord van ons luxe schip, hebben onze gasten een ‘alleen op de wereld’-gevoel. Je bent zó een met de natuur”, legt Kendra uit wanneer we naar haar ervaringen vragen. “Wanneer je op deze trip meereist, is aan alles gedacht”, klinkt het met een lach. We vragen naar een paar voorbeelden, die schudt de goedlachse Belgische zo voor ons uit haar mouw.

“Neem bijvoorbeeld de douanepassage. Normaliter sta je in de rij, doorgaans te lang. Hetgeen zonde is van je tijd en je humeur niet ten goede komt. Bij onze safaricruise hebben we geregeld dat de passagiers enkel een handtekening hoeven zetten en door mogen lopen. Geen gedoe, geen tijdverspilling.”

Dat klinkt veelbelovend. “Tijdens de reis is vanzelfsprekend ook overal aan gedacht. In de lodges staat standaard muggenspray in de kamer. Mocht je onverhoopt toch door een van deze beesten gestoken worden, dan is ook een tube after-bite voor handen.” Kendra zou een hele waslijst op kunnen noemen, we delen er nog eentje; “Een wandeling bij de Victoriawatervallen? Wij zorgen voor een regencape. Wanneer we een vlucht hebben, vliegen we met kleine privétoestellen. Niets drie uur voor de vlucht aanwezig zijn. Welnee, een kwartier vooraf aan komen rijden, over de tarmac en weg. De toestellen vliegen laag zodat de vlucht aanvoelt als een excursie. Vanuit de passagiersstoel de mooie uitzichten aanschouwen en de ‘dampen’ van de Victoriawatervallen zien. Dat is genieten, dat geeft onze gasten het ultieme vip-gevoel.”

Aaneenschakeling van hoogtepunten

Het is eigenlijk niet te doen. Iemand naar de hoogtepunten vragen als het om een dergelijke reis gaat. Toch leggen we Kendra deze vraag voor.

“Amai”, klinkt het eerst. Vervolgens zwijgt ze even en loopt in gedachten haar gemaakte reis nog eens door. “Wilde leeuwen van heel dichtbij mogen zien”, klinkt het vastberaden. Nauwelijks deze woorden uitgesproken vervolgt ze: ”Vanuit een helikopter de regenboog aanschouwen, veroorzaakt door het opspattende water van de Victoriawatervallen, dat was toch ook echt wel heel erg tof. Mag ik nog een ding toevoegen? Feitelijk alle zonsopkomsten- en ondergangen. Die indrukwekkende oranje gloed boven het landschap. Een scène uit de ‘Lion King’ is er niets bij.”

De reizigers van CroisiEurope delen deze mening, maar geven aan ook van andere zaken te genieten. Zo maakt het gezelschap tegen zonsondergang een excursie met een kleiner bootje: een tocht op het Karibameer. Wanneer de zon zakt, genieten de aanwezigen van een hapje en een drankje op het water, onder toeziend oog van nijlpaarden en krokodillen.

Een ander boottochtje brengt de reizigers naar een ieniemienie strandje. Niets bijzonders zou je zeggen, maar dit kleine stukje grond is de grensovergang met Zambia. Zo’n ‘extra land aandoen’ is een bijzonder moment.

Klein maar fijn

De reisgezelschappen tijdens de safari cruise CroisiEurope zijn klein. Een groep bestaat uit maximaal zestien personen. Het aantal passagiers is minimaal, de hoeveelheid personeel, daar wordt niet op bezuinigd. In de lodges is ongeveer vijftien man staff aanwezig. Variërend van koks tot kamermeisjes. Laatstgenoemden zorgen onder ander voor de zogeheten ‘turn down service’. Wanneer de gasten het diner nuttigen, maken zij de lodge klaar voor de nacht. De gordijnen worden gesloten, het bed opengeslagen en de slofjes gereedgezet. Daarnaast is er ook security. De mannen van de beveiliging zorgen ervoor dat wanneer je in het donker terug naar je lodge wil, je niet door een nijlpaard omvergelopen wordt.

Alles compleet

Vanuit de lodges worden dagelijks off-road safari ritten gemaakt. “De dierentuin is er niets bij. Deze machtige beesten ‘live’ zien, dat doet wat met een mens.” Aan boord van het schip staat pakweg tien man paraat om het iedereen naar de zin te maken. “Vergeet niet dat alles inbegrepen is. Alle maaltijden, alle drankjes, alles”, benadrukt Kendra extra.

Wil jij je ook een keer in de watten laten leggen?
Neem contact op met www.croisieurope.be

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Route

  • Johannesburg (verblijf in hotel)
  • Kasane (verblijf in lodge)
  • Nationaal park Chobe
  • Impalia eiland
  • Kasane / Karibameer Gache Gache rivier
  • Nationaal Park Matusadona
  • Victoriawatervallen

Andere interessante artikelen

We go the extra mile

We go the extra mile

Nét dat stapje meer doen. Dat verwacht iedere reiziger toch van zijn of haar reisorganisatie? Aandacht en service die niet ophouden zodra u de reis eenmaal hebt geboekt, maar die doorgaat tijdens en ná uw reis. En natuurlijk 24 uur per dag, 7 dagen per week...

Hotel Hotlist: parels aan de kust

Hotel Hotlist: parels aan de kust

Glamping in een wildlife park terwijl je vanuit je bed olifanten kunt spotten? Logeren in houten cabanas op palen op een tropisch eiland? Of slaap je liever in een boomhuthotel, dat lijkt op een sprookjeskasteel? In Kenia kan het allemaal. Wij zetten de 7 mooiste en...

Op je gemak Marokko ontdekken

Op je gemak Marokko ontdekken

Ook al houden Helma & Omar van Maroc Travel niet echt van modetrends en mooie woorden; Slow Travel is de perfecte naam voor hun Marokko-reizen. Veel reizigers willen het land doorkruisen om veel te zien. De Marokko-kenners hebben juist de ervaring dat minder...