Ingrid is blown away

Onbekend in Oeganda maar wil je er wel graag een keer heen? Lees hier een aantal tips van Ingrid, zij is al tien jaar lang een frequente bezoeker van zuidelijk Afrika, en weet mooie plekjes waar je kunt overnachten.

Land: Afrika | Oeganda

Na tien jaar lang een regelmatige bezoeker te zijn geweest van zuidelijk Afrika, was Ingrid uitermate nieuwsgierig hoe het centrum van het Afrikaanse continent, Oeganda, eruitziet. Haar reis begon in het noorden, in Kidepo Valley National Park, twee dagen rijden van Kampala. Van daaruit reisde ze door naar Murchisons Falls National Park, het grootste nationale park van Oeganda waar 77 verschillende zoogdieren en 450 vogelsoorten leven. Ze ontmoette gorilla families en ontdekte nog veel en veel meer. Wil je haar hele verhaal lezen? Dat kan in TRAVELBOOK #7, deze bestel je hier.

Baker’s Lodge

Aan de oevers van de machtige rivier de Nijl ligt deze kleinschalige lodge met zeer ruime suites, die allen uitzicht hebben op de rivier. Na een heerlijk diner, brengt de bewaker je naar jouw kamer, onderweg de krokodillen vermijdend. Dan genieten vanaf je verhoogde terras, van de geluiden van de Afrikaanse bush en de knorrige nijlpaarden die vechten om een slaapplek in ‘jouw’ voortuin.

Kyaninga Lodge

Kyaninga Lodge is volledig met de hand gebouwd en bestaat uit eucalyptushout. Het hoofdgebouw mondt uit in een houten terras met twee niveaus waar je kunt ontspannen en genieten van de panoramische uitzichten. Vanaf deze terrassen leiden de, in eeuwenoude vulkanische rotsen uitgehouwen, treden naar een geweldig zwembad en twee terrassen die uitkijken over Oeganda’s helderste kratermeer.

Katara Lodge

Katara Lodge ligt op twintig minuten van de hoofdingang van het Queen Elizabeth National Park, Oeganda’s beste safaribestemming en een van de meest biodiverse reservaten in de wereld. Katara Lodge heeft ononderbroken uitzicht over de savanne van Queen Elizabeth National Park, Lake Edward en de Virunga- en Rwenzoribergen op de achtergrond. De cottages zijn luxe en liggen op een uitgestrekte heuvelrug.

Mihingo Lodge

Mihingo Lodge is een rustige en exclusieve retraite gelegen aan het Lake Mburo National Park. De lodge heeft tien kamers die op een houten platform staan. Onder het rieten dak is een ruime comfortabele tent die is uitgerust met een badkamer inclusief warm en koud stromend water, een douche en toilet. De tenten zijn zo opgesteld dat de ene tent in het bos ligt, de andere uitkijkt over het meer en weer een andere op de bergen.

Meer tips over Oeganda? Klik op onderstaande button.

Geschreven door Ingrid Gorter

Andere interessante artikelen

We go the extra mile

We go the extra mile

Nét dat stapje meer doen. Dat verwacht iedere reiziger toch van zijn of haar reisorganisatie? Aandacht en service die niet ophouden zodra u de reis eenmaal hebt geboekt, maar die doorgaat tijdens en ná uw reis. En natuurlijk 24 uur per dag, 7 dagen per week...

Hotel Hotlist: parels aan de kust

Hotel Hotlist: parels aan de kust

Glamping in een wildlife park terwijl je vanuit je bed olifanten kunt spotten? Logeren in houten cabanas op palen op een tropisch eiland? Of slaap je liever in een boomhuthotel, dat lijkt op een sprookjeskasteel? In Kenia kan het allemaal. Wij zetten de 7 mooiste en...

Op je gemak Marokko ontdekken

Op je gemak Marokko ontdekken

Ook al houden Helma & Omar van Maroc Travel niet echt van modetrends en mooie woorden; Slow Travel is de perfecte naam voor hun Marokko-reizen. Veel reizigers willen het land doorkruisen om veel te zien. De Marokko-kenners hebben juist de ervaring dat minder...