Lava, watervallen en wijn

“Nog maar net wakker, wandelen we tussen de authentieke achttiende-eeuwse lavahuisjes van onze B&B naar de pittoreske ontbijtruimte. Op de achtergrond verschijnen de eerste zonnestralen al op de bergen.
We worden verwelkomd door de geur van vers gebakken broodjes. We bestellen een kopje koffie en bespreken onze plannen voor vandaag. Gaan we op een boottour en verkennen we de kustgrotten van Flores, ontdekken we de onderwaterwereld met een duik of bezoeken we de bekendste watervallen van het eiland? We kiezen voor het laatste en beginnen niet veel later aan een prachtige wandeling. We trekken over grote keien steeds dieper het bos in. Langs het pad staan grote exotische planten. Het is er zo ontzettend groen! Even krijgen we het gevoel dat we in een tropisch regenwoud in Azië zijn beland.

Na slechts twintig minuten wandelen ontstaat er een opening in het groen en zien we een meer liggen. Hier moet het zijn! We lopen verder en zien in één oogopslag meer dan tien watervallen langs de bergwand stromen. We kunnen onze ogen niet geloven, zo mooi!

Morgen reizen we naar het eiland Pico, waar we meer over de eeuwenoude wijncultuur leren. Ook lopen we naar het hoogste punt van Portugal, de Ponta do Pico-vulkaan. En zullen we walvissen spotten tijdens ons whale watch avontuur? We hebben er zin in!”

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

TIPS OVER DE AZOREN

Als je langer dan twee weken op reis gaat, bezoek dan meerdere eilanden. Zo ervaar je de diversiteit van de Azoren. Het eiland Sao Miguel is bijvoorbeeld waanzinnig groen en Pico ziet zwart van de lava.

Geschreven door:
Wendy Potters
Beroep: eigenaresse
Faraway Travel

logo-faraway-bruin3-e1523607902937

Andere interessante artikelen

Das langsame Leben

Das langsame Leben

In roerige tijden heb je vaker behoefte aan ‘slow living’: goed eten, genieten van het buitenleven en in de spa. Kan allemaal in Baden-Württemberg, aan de Duitse Rivièra, waar je van een wandeling door de wijngaarden zo overstapt in een modderbad. Hetty Zewald reist...

Een eindeloze zomer

Een eindeloze zomer

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Lapland geen officieel ‘land’. Het is een regio die zich uitstrekt over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. En het is een bijzondere, veelzijdige vakantiebestemming, compleet anders dan de rest van...