Reizen tijdens het regenseizoen in Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat. Het is het gehele jaar lekker warm, maar ook vochtig waarbij de gemiddelde temperatuur zo rond de 30 graden ligt. Zoals vele tropische bestemmingen heeft Thailand jaarlijks te maken met een regenseizoen. Over het algemeen genomen is dit van juli tot en met oktober, maar Thailand is een groot land en niet alle gebieden worden hier tegelijkertijd door getroffen.
Land: Azië | Thailand

Over het algemeen is de grootste regenkans in Centraal-Thailand (waar ook Bangkok en Ayutthaya onder vallen), het noorden (waaronder Chiang Mai) en het zuidwesten van Thailand van april tot en met oktober, terwijl dit voor het (zuid)oosten van Thailand (waaronder de eilanden in de Golf van Thailand) van november tot en met januari is. Is het regenseizoen juist gunstig of ongunstig voor een rondreis naar Thailand? Wij geven je antwoord!

Voordelen van reizen tijdens het ‘groene seizoen’

Reizen in het regenseizoen biedt echter ook veel voordelen, niet in de minste plaats omdat de natuur in die periode prachtig frisgroen is. Daarom spreekt men in Thailand liever van het ‘Groene Seizoen’. We zetten de andere voordelen ook even voor je op een rijtje:

  • Hoewel het regenseizoen wordt genoemd, regent het niet de hele dag. Vaak gaat het om korte buien die in de avond vallen. Door de combinatie van regen en zon zijn de weersomstandigheden perfect voor de flora en fauna. Hier ontleent het seizoen zijn naam aan. Vanwege de vele bloemen zou dit ook het ‘Kleurrijke Seizoen’ genoemd kunnen worden.
  • Als het in Nederland regent, daalt de temperatuur vaak behoorlijk en kan het koud en onbehaaglijk zijn. In Thailand is de temperatuur na een regenbui vaak heerlijk dragelijk en prettig en kan een stuk minder benauwd aanvoelen dan in het droge seizoen.
  • Houd je van watervallen, dan is dit zéker een goede reden om in de vroege zomer te reizen. Door de regenval zijn de watervallen in hun volle glorie te bezichtigen.
  • En ook de rijstvelden zijn een stuk fotogenieker als er water in staat!
  • Nog een voordeel van het regenseizoen is dat je veel kans hebt op magische zonsondergangen!
  • Het droge seizoen is veruit de drukste periode voor Thailand en dan gelden de hoogste prijzen. Reis je in het ‘Groene Seizoen’, dan is het serviceniveau en de authentieke vriendelijkheid voelbaar meer aanwezig. De rijen zijn korter en de lokale bevolking komt ook graag hun wonderlijkste bezienswaardigheden bezoeken.

Kortom, het regenseizoen hoeft absoluut geen belemmering te zijn om naar Thailand te reizen en je krijgt zeer veel waar voor je geld. De Thaise hoteliers bieden van nature altijd al een hoog serviceniveau. In het regenseizoen hebben ze ook heel graag gasten in hun accommodaties en ontvangen zij je met open armen en een warme glimlach.

Verre reizen specialist 333travel

Meer weten over een onvergetelijke vakantie naar Thailand? Bekijk ons reisaanbod of vraag een reisvoorstel op maat aan. Ga naar https://www.333travel.nl of neem contact op met één van onze reisspecialisten via info@333travel.nl of tel. +31(0)348 – 44 19 51

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Online magazine

In ons online magazine nemen we je graag mee naar de mooiste plekjes van Thailand met mooie foto’s en video.

Andere interessante artikelen

Het land van de rijzende zon

Het land van de rijzende zon

Japan heet in het Japans ‘Nippon’, wat 'de oorsprong van de zon' betekent. Achter een ultramoderne façade gaat een traditionele wereld schuil vol gebruiken en gedragsregels. Eenvoud is in Japan tot een kunst verheven. Dit zie je terug in de zen tuinen, theeceremonies...

De top 5 van Taiwan

De top 5 van Taiwan

Wat is toch die stip voor de kust van China, zo’n beetje tussen Shanghai en Hongkong in? Gescheiden door de Straat van Taiwan, ligt het eiland Taiwan op zo’n 250 kilometer van zijn grote buur vandaan. Maar scheer het voormalige Formosa niet zomaar over één kam met...

Langs de eilanden

Langs de eilanden

Vanaf Bali reis je per speedboot heel makkelijk naar de omliggende eilanden. Danielle Sluimers ging eilandhoppen van Bali naar Nusa Lembongan, de Gili-eilanden en Lombok.Seminyak Zodra op de luchthaven van Denpasar de deuren naar de aankomsthal opengaan, weet ik niet...