Stroomopwaarts naar Zwitserland

Enkele jaren geleden maakten we tijdens een open dag al kennis met de schepen van Feenstra. Dát gaan we nog eens doen. Nu is het zover en stappen we in Arnhem aan boord van de Rembrandt van Rijn. De reis over de bijpassende rivier, waarbij we vier landen aandoen, was nog leuker én diverser dan we dachten.
Het mooie aan riviercruises is dat je tijdens één reis meerdere landen bezoekt. Wij kozen nu dan ook voor de Vierlandencruise naar Bazel. Het is 25 graden, op de Arnhemse kade heet de bemanning ons welkom en neemt onze koffers aan. We gaan aan boord om in te checken. We boekten de suite en die doet zeker niet onder voor een ‘stenen’ hotelsuite. Aan de ene kant staat een riant tweepersoonsbed, aan de andere kant een zitje met comfortabele sofabank. Door de twee Franse balkons, die je helemaal open kunt schuiven, zijn wij de komende twee weken gegarandeerd van een perfect uitzicht. Ook de badkamer is opvallend ruim en luxe en er is een minibar en Nespresso koffieapparaat. Klaar voor vertrek richting Düsseldorf. In de lounge wordt een drankje geserveerd en vindt de welkomstbijeenkomst plaats. De kapitein stelt alle personeelsleden voor en er wordt enthousiast meegeklapt met Enya’s Orinoco Flow (Sail Away).

Draaitoren in Düsseldorf

s Ochtends meren we aan in Düsseldorf. Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we voor een stadswandeling. We zien prachtige (verborgen) kerken en mooie wandmozaïeken. We zijn blij met onze gids, want anders mis je toch veel in een onbekende stad. We bezoeken onder andere de St. Lambertus basiliek, met zijn beroemde gedraaide toren. Tijdens de bouw van de spits is vers hout gebruikt, dat na de bouw is gaan kromtrekken, waardoor er een bijzondere draai is ontstaan. De langste bar ter wereld (niet daadwerkelijk één bar, maar meer dan 300 bars en clubs naast elkaar in de Altstadt) slaan we op dit vroege tijdstip nog even over. Na de stadswandeling lopen we zelf nog wat rond en we belanden via de Königsallee op de Rheinuferpromenade, waar we genieten van het schitterende uitzicht over het water. Even verderop zien we ‘onze’ Rembrandt liggen, fijn dat alles op loopafstand is.

Terug op het schip staat er een uitgebreide fingerfoodlunch klaar met broodjes, verschillende kleine hapjes en soep. Daarna nestelen we ons op een ligbed op het zonnedek, terwijl we richting Königswinter varen. We nemen ondertussen de omgeving die aan ons voorbijtrekt goed in ons op. De pittoreske dorpen langs de Rijn geven je genoeg om naar te kijken. Het uitzicht is ronduit prachtig en het zwoele windje geeft wat aangename verkoeling.

Het hotel reist met je mee

Wie zin heeft in een praatje, heeft op een cruiseschip snel succes. Altijd leuk om van medepassagiers te horen waarom ze voor dezelfde reis als jij hebben gekozen. Het hotel reist met je mee; dat is toch wel het grootste voordeel volgens de meeste gasten. Geen gedoe met spullen steeds in- en uitpakken, het schip (je hotel) ligt altijd weer voor je klaar, inclusief bagage en bekend personeel. Bovendien zie je tijdens een vaarvakantie veel verschillende plaatsen, zonder dat je lange stukken hoeft te rijden. Je geniet daarom meer sámen. En wie nieuwe contacten of zelfs vriendschappen op wil doen, zit hier ook goed. Aan het begin van de reis word je voor de maaltijden ingedeeld aan een tafel, waar je de rest van de cruise zal zitten. Het eten is trouwens formidabel. Het ontbijt en de lunch bestaan uit uitgebreide buffetten, ’s avonds is er een viergangendiner.

Terrasje pakken in Koblenz

We meren aan in het historische Koblenz. Vanaf het schip is het maar een paar honderd meter lopen naar de Deutsches Eck, één van de bekendste plekken van de stad. Hier komen de Rijn en de Moezel samen. We gaan met de kabelbaan naar fort Ehrenbreitstein, vanwaar we een fantastisch uitzicht hebben over Koblenz. Het is vanaf deze hoogte duidelijk te zien dat de stad zich tussen uitgestrekte stukken groen en watervlakten bevindt. Beneden bezoeken we de binnenstad. We wandelen over de vele pleinen vol gezellige terrasjes en duiken hier en daar een winkel in, op zoek naar souvenirs voor het thuisfront.

Zwitserse sneeuw

Onderweg naar eindbestemming Bazel, doen we verschillende leuke plaatsen aan, zoals Rüdesheim en Straatsburg (Frankrijk). In Breisach (Duitsland) stappen we na het ontbijtbuffet de bus in voor een dagexcursie naar Zwitserland. Met camera in de hand, slingeren we via een prachtige route naar het Berner Oberland. We stoppen regelmatig om mooie plaatjes te schieten. Via onder andere Luzern aan de Vierwaldstättersee en het Grindelwald, waar we mooi zicht hebben op de wereldberoemde Jungfrau, maken we later die dag nog een laatste stop in Lauterbrunnen. De in totaal 22 watervallen met op de achtergrond de met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen, zijn een indrukwekkend gezicht. Het schip voer ondertussen naar Bazel, waar we na deze dag vol Zwitserse hoogtepunten weer aan boord gaan.

De volgende dag laten we Zwitserland achter ons en genieten we tijdens de terugweg nog een kleine week van de natuur en vele dorpen en steden langs de Rijn. We doen weer andere plaatsen aan dan op de heenweg, en zien nu bijvoorbeeld ook het mooie Mannheim en Bonn. De laatste avond is er het bekende feestelijke afscheidsdiner. We kennen onze tafelgenoten inmiddels goed en trekken gezamenlijk de champagne open. We proosten op riviercruises, een ontzettend leuke en ontspannen manier van reizen door Europa. Genoeg tijd om écht te ontspannen, genoeg mogelijkheden om je even terug te trekken, genoeg te zien zowel onderweg als op de bestemmingen en vooral genoeg onvergetelijke momenten.

Geschreven door TRAVELBOOK.NL

TRAVELBOOK is hét reisplatform voor en door reizigers: met de beste tips en weetjes voor iedereen die de wereld wil verkennen. In TRAVELBOOK Magazine vind je reisverhalen, hotspots van de tofste steden en routes binnen en buiten Europa. Op de door ons georganiseerde events kun je in direct contact komen met de reisspecialisten waar wij nauw mee samenwerken. Meer weten? Kijk op www.reis-events.nl

Riviercruise 2021

Eindelijk mogen we weer gaan varen. Met inachtneming van de nog geldende maatregelen gaan begin juli de eerste schepen weer van start. U heeft nog keuze uit vele prachtige cruises over de Rijn, Moezel & Saar. Verder bieden wij unieke reizen over de Nederlandse en Belgische wateren. Een riviercruise van Feenstra staat garant voor comfort, afwisseling, gezelligheid en uitstekende verzorging.

Daarom kiest u voor Feenstra

  • Zeer uitgebreid aanbod op de Rijn, Moezel en Saar, en de Nederlandse & Belgische wateren
  • Verzorging op basis van volpension
  • Nederlandstalige reisleiding
  • Interessante excursie
  • Op alle cruises prijsgarantie

Wie nieuwe contacten of zelfs vriendschappen op wil doen, zit hier goed

De pittoreske dorpen langs de Rijn geven je genoeg om naar te kijken

Andere interessante artikelen

We go the extra mile

We go the extra mile

Nét dat stapje meer doen. Dat verwacht iedere reiziger toch van zijn of haar reisorganisatie? Aandacht en service die niet ophouden zodra u de reis eenmaal hebt geboekt, maar die doorgaat tijdens en ná uw reis. En natuurlijk 24 uur per dag, 7 dagen per week...

7x Zomer in het woud

7x Zomer in het woud

Er is ‘s zomers zoveel te zien en te doen in het Zwarte Woud, dat het moeilijkste eigenlijk is: waar te beginnen? Tussen de wijngaarden en bergtoppen van het zuidwesten van Duitsland kunnen wandelaars, fietsers en mountainbikers alle kanten op, net als gezinnen op...

Een Tsjechisch sprookje

Een Tsjechisch sprookje

Groene heuvels strekken zich uit over het landschap wanneer je Praag in rijdt. Omringd door wijngaarden en parken, ligt de stad in een groene oase van rust. Maar, Praag zelf is een bruisende bron van energie. De mensen in de straten lijken te zingen en te dansen....